Așa cum se știe, săptămâna trecută, Petrolul a trimis o scrisoare de intenție privind colaborarea cu Primăria Ploiești, după retragerea sprijinului substanțial financiar din partea partenerului finanțator, sperându-se la completarea bugetului cu sume provenind din bugetul local, sau de la parteneri noi.
Petrolul are, neoficial, asigurați 500.000 euro, de la fostul partener finanțator, devenit acum ”sponsor”, diferența ”de acoperit”, fiind, dacă ne luăm după … estimări, imensă! ”Vizavi de buget, vă pot spune că având un buget de două milioane de euro putem aborda promovarea” – a declarat președintele Costel Lazăr, la Prosport Live, principalele speranțe pentru găsirea rapidă a unor surse de finanțare noi venind din negocierile cu Primăria Ploiești.

Licitaţie amânată!

De altfel, deși luni, în ședința extraordinară a Consiliului Local Ploiești, era ”pe ordinea de zi” un proiect privind licitația mărcilor Petrolul, cu ”preț de pornire” aproximativ 100.000 lei, în urma scrisorii de intenție privind o viitoare asociere, trimisă de către conducerea petrolistă, s-a renunțat momentan la acest demers. Mai mult, ieri a fost stabilită o întâlnire între suporteri și primar, pentru a vedea ce urmează, dacă va urma ceva…
”Pentru că eu colaborez cu oricine, nu am rupt relațiile cu niciun membru al staffului sau al Consiliului Director, sau al AGA. Din punctul meu de vedere, suntem omogeni și știm ce vrem”, a declarat Lazăr pentru Prosport Live, care a vorbit și despre poziția clubului în ceea ce privește implicare politicului, lucru nedorit la un moment dat în special de suporteri, pentru ca acum să nu mai fie respins: ”Nu discutăm din punct de vedere politic. Discutăm din punct de vedere al susținerii clubului de către Consiliul Local. Acest club nu a făcut politică, are statut că este apolitic și până la urmă decizia este a membrilor fondatori. Nu este a mea și nu este a nimănui altcuiva.”