Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” organizează, în data de 04.06.2021, simpozionul cu tema 150 de ani de la nașterea lui Nicolae Iorga, un eveniment care face parte dintr-o suită de acțiuni care se înscriu în sărbătorirea a 100 de ani de la înființarea instituţiei ce poartă numele marelui savant.

Simpozionul va avea loc la ora 11:00, la Sala de lectură „Nichita Stănescu”, în prezența domnului prof. univ. dr. Petre Țurlea și domnului ing. Neculai Ursu- președinte al Asociației Culturale „București-Chișinău”, Filiala Prahova.

Programul evenimentului este următorul: alocuțiuni susținute de către invitați; proiecție de film: Nicolae Iorga;expoziție stradală: Nicolae Iorga – Omul și poetul; expoziție de documente, cărți și alte publicații referitoare la activitatea savantului Nicolae Iorga; premierea câștigătorilor din cadrul concursului „ Atemporalul Nicolae Iorga”;depunere de flori la bustul marelui savant.

Biblioteca Judeţeană „Nicolae  Iorga” mulțumeşte societății comerciale Conpet S.A. pentru susţinerea acordată în realizarea acestui eveniment.