Fostul „vicepreședinte” al Petrolului a fost condamnat la închisoare cu suspendare după ce a încercat, acum două luni, să mituiască un arbitru! „Condamnare cu acord de recunoaştere. Soluţia pe scurt: În baza art. 485 alin. (1) lit. a) C.proc.pen. admite acordul de recunoaştere a vinovăţiei încheiat între Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi inculpatul Dogaru Mihai-Gabriel. În baza art.290 alin.1 C.p. rap. la art.308 alin.1 C.p. cu aplic. art.480 alin.4 C.p.p. dispune condamnarea inculpatului DOGARU MIHAI-GABRIEL, la pedeapsa de 1 an şi 6 luni închisoare pentru infracţiunea de dare de mită(în modalitatea promiterii unei sume de bani).
În baza art.67 alin.2 C.p. în referire la art. 367 alin. 1 Cod penal, aplica pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a şi b Cod penal pe o perioadă de la 1 an şi 6 luni, ce se va executa în condiţiile art.68 alin.1 lit.b C.p. În baza art. 65 alin. 1 C.p. în ref. la art. 66 alin. 1 Cod penal aplică pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1, lit. a şi b Cod penal, ce se va executa la momentul la care pedeapsa principală a închisorii va deveni executabilă. În baza art. 91 C.p. dispune suspendarea sub supraveghere a pedepsei de 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului Dogaru Mihai-Gabriel pe un termen de supraveghere de 2 ani, stabilit conform art. 92 C.p. În baza art. 93 alin. 1 Cod penal, pe durata termenului de supraveghere de 2 ani inculpatul Dogaru Mihai-Gabriel trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere: -să se prezinte la Serviciul de Probaţiune Prahova, la datele fixate; -să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; -să comunice schimbarea locului de muncă etc. Atrage atenţia inculpatului asupra conduitei sale viitoare şi a consecinţelor la care se expune, respectiv revocarea suspendării în cazul în care va mai comite infracţiuni sau nu va respecta măsurile de supraveghere ori nu va executa obligaţiile ce îi revin pe durata termenului de supraveghere.
Constată că inculpatul Dogaru Mihai-Gabriel a fost cercetat sub măsura controlului judiciar în perioada 27.03.2021-04.05.2021 când, prin ordonanţa cu nr. 1478/P/2021 din aceeaşi dată, măsura a fost revocată. În baza art. 274 alin.1 C.proc.pen. obligă inculpatul să plătească suma de 600 lei, cheltuieli judiciare avansate de stat (din care suma de 476 lei aferentă urmăririi penale). Cu drept de apel, în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată prin punerea hotărârii la dispoziţia inculpatului şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 11.06.2021”, se specifică în sentinţa publicată pe portalul just.ro.
La momentul respectiv, Petrolul spera să prindă in extremis urcarea pe un loc de play-off în Liga a 2-a, iar petrolistul voia să mituiască arbitrul meciului CS Mioveni-Aerostar Bacău (denunțătorul -Sorin Antonie), pentru ca oaspeţii să câştige. Din păcate, Petrolul riscă acum sancțiuni, conform Regulamentului Disciplinar, care pot afecta parcursul echipei în sezonul viitor.