Jucătoarea prahoveană de tenis Ana Bogdan (locul 92 WTA) o va întâlni pe finalista de la Roland Garros, Anastasia Pavyluchenkova (locul 19 WTA / cap de serie nr. 16), din Rusia, în primul tur de la Wimbledon, al treilea turneu de Mare Șlem al anului.
Sportiva prahoveană a reușit o singură dată să ajungă în cel de-al doilea tur pe iarba de la Wimbledon, la ediția din 2017, fiind cel mai bun parcurs al său la întrecerea din Marea Britanie. Meciul din primul tur al turneului londonez va fi și primul pe care îl dispută pe iarbă, în acest an. În plus, sportiva din Sinaia nu a mai jucat de aproape o lună, de la eșecul din turul al treilea de la Roland Garros.
Cele două jucătoare s-au mai întâlni o singură dată în circuitul WTA, în 2019, la Shenzen, rusoaica impunându-se clar atunci, scor 6-0,-6-1. Cea mai bună performanţă la Wimbledon a sportivei din Rusia a fost prezenţa în sferturile de finală la ediţia din 2016.
Partida dintre Ana Bogdan şi Anastasia Pavyluchenkova este programată mâine, iar câştigătoarea se va confrunta cu învingătoarea dintre Kristyna Pliskova (Cehia, 106 WTA) şi Danka Kovinic (Muntenegru, 61 WTA).