Într-o anexă a instituţiei a fost găsit un element de muniţie din cel de-Al Doilea Război Mondial

 

F. T.

Ieri, până în orele prânzului, 481 de preșcolari și elevi, precum şi cadre didactice, dar şi personal auxiliar din cadrul Școlii nr. 1 din Mizil au fost evacuați preventiv, după ce a fost semnalată prezenţa unui element de muniție (lovitură pentru aruncător), rămasă din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial. Potrivit unui comunicat al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Şerban Cantacuzino ” Prahova, „acesta a fost găsit într- o anexă a școlii, în timp ce se executau lucrări de reparații. La fața locului au fost mobilizate echipa pirotehnică pentru ridicarea muniţiei, precum şi o autospecială de stingere cu apă şi spumă, dar şi o ambulanță. Până la sosirea echipei pirotehnice, s-a procedat la evacuarea copiilor şi la balizarea zonei”.
Cu referire la acest eveniment, şi Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Prahova preciza, tot ieri, că „angajaţi din cadrul Poliţiei Mizil au fost sesizaţi despre faptul că într-o anexă din curtea Şcolii nr.1 din oraş a fost găsit un obuz vechi, ruginit.
Locul este asigurat, urmând ca obiectul să fie ridicat de către lucrătorii ISU”.
Ulterior, Raluca Vasiloae, purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, a precizat că lovitura pentru aruncător avea calibru 60 mm, fără focos, și a fost transportată la USISU Ciolpani pentru depozitare și distrugere ulterioară, împreună cu alte elemente de muniție.

Foto: ISU Prahova