În zilele de 9 și 10 mai 2021, echipa de ciclism a Clubului Sportiv Petrolul Ploiești a participat la primul concurs al sezonului, organizat în Hunedoara: Turul Municipiului Deva, ediția a IX-a, la care au fost prezenți aproape toți cei mai importanți sportivi din ciclismul românesc. CS Petrolul a prezentat la start patru sportivi: Denis Mattew Piciu, Andrei Călin Mihăilescu (ambii – la categoria U23), Darius Crăciunu, Daniel Alexandru Baba (ambii – la categoria juniori).
În prima zi a evenimentului – la care a fost prezent și fostul președinte al Federației Române de Ciclism, actualul ministru al Tineretului și Sportului, Eduard Carol Novak – a avut loc proba de contratimp individual, la care au participat aproximativ 150 de concurenți din întreaga țară, iar în a doua zi s-a desfășurat proba de fond, cu deja renumita cățărare printre rutierii din România – „Căprioara” (pantă de 10% pe o distanţă de 2,6 kilometri), trecută de trei ori de cei de la Elite şi U23.
Dintre reprezentanţii CS Petrolul, cea mai bună performanţă a fost obţinută de Denis Mattew Piciu, care a sosit al treilea la categoria U23, cu timpul de 3:34:23.976 ore, în urma lui Raul Sînza (Giotti Victoria – Savini Due, 3:33:41.362 ore) şi a lui Luncan Şerban (Torpedo CarCover EG Cycling Academy, 3:33:50.011 ore). În plus, Piciu nu a fost întrecut decât de trei dintre sportivii de la Elite, fiind, astfel, al şaselea într-un clasament neoficial al celor două categorii Elite+U23.
De asemenea, şi debutantul la categoria U23, Călin Mihăilescu, a avut o prestaţie bună, promiţătoare pentru viitoarele competiţii, după acumularea de mai multă experienţă în curse.
Nici juniorii de la CS Petrolul nu s-au lăsat mai prejos, având evoluţii dătătoare de speranţe pentru întrecerile importante ale acestui sezon, care a debutat cu întârziere, de-abia acum, în luna mai.
Darius Crăciunu s-a situat al şaptelea la proba de fond, la care juniorii au parcurs două tururi, sosind cu timpul de 2:33:24.262 ore, la un minut şi 17 secunde de a treia poziţie şi la 22 de secunde de al patrulea clasat, după ce, cu o zi înainte, sosise al 11-lea la proba de contratimp individual.
De asemenea, la primul său concurs la care a participat, juniorul Daniel Alexandru Baba a confirmat potenţialul văzut de reprezentanţii clubului, iar, dacă urmează planul de pregătire stabilit, poate deveni un protagonist în plutonul naţional.