FC Petrolul Ploiești – Gloria Buzău 1-1 (0-1)

Marcatori: Saim Tudor (90+1)/Vîrtej (38).
FC Petrolul: Avram – Bărboianu, Mondragon, Meijers, Țicu (87 Manolache) – Bratu (69 Constantinescu), Nir Lax (77 Ekollo), Roige (cpt) (87 Moise), Vajushi – Arnăutu, Buhăescu (77 Saim Tudor). Antrenor: Octavian Grigore.
Gloria: Stoian – Pârvulescu, Vârtej, Ghinga, Perju – Balgiu, Anton – Roșu (69 Iurcu), C. Petre (cpt) (63Andronic), Tucaliuc (63 Nedelea) – Cr. Ciobanu. Antrenor: Ilie Stan.
Au arbitrat: Robert Avram (Pitești) – Doru Zamfir (Slatina) și Marin Nicușor (Suseni-Argeș).
Observatori: Horațiu Stănescu (Craiova) și Ionel Popa (Pașcani).
Jucătorul meciului: Cr. Ciobanu.

Penultima apariție din acest sezon, pe teren propriu, a Petrolului a reprezentat, pentru cine se uită ”neutru” la meciurile galben-albaștrilor, un chin! La propriu! Pentru cine este ”petrolist pătimaș”, meciul cu Gloria Buzău s-a înscris, perfect, în tabloul acestui campionat. Asta pentru că Petrolul n-a reușit să câștige pe „Ilie Oană” cu Gloria, partida încheindu-se la egalitate, 1-1, ca și în meciul din sezonul regular! Acum, golul „lupilor” a fost marcat, în prelungiri, de către Alexandru Saim Tudor, și, judecând după ”urletele” de bucurie din tribuna ”zero”, la golul egalizator, chiar că ne dăm seama cât se depărtează Petrolul de ceea ce ar trebui să reprezinte acest play-out !
Tavi Grigore a ”riscat” în acest meci, trimițând doi atacanți de meserie în primul „11”, Arnăutu și Buhăescu, însă, chiar și așa, problemele ofensive au persistat, formația ploieșteană având ”o viteză în minus și tot felul de alte… minusuri”.
După ce portarul oaspeților, Stoian, s-a opus cu succes în fața lui Bratu (24), Vajushi (26), Buhăescu (28), Țicu (29) și Arnăutu (32), ca aproape de fiecare dată în acest sezon, ocaziile ratate s-au răzbunat, iar o respingere nefericită a lui Avram, la o centrare venită de pe stânga, i-a permis lui Vîrtej (38) să înscrie cu o reluare din mijlocul careului și să-i aducă, astfel, pe oaspeți în avantaj!
Golul primit, contrar cursului jocului, a fost suficient ca să-i destabilizeze, din nou, pe „găzari”. Efervescența ofensivă din startul meciului s-a spulberat, precipitarea i-a luat locul pe măsură ce timpul s-a scurs și, cum Gloria a știut să profite și să se închidă în defensivă, meciul părea să curgă spre un succes al vizitatorilor, care au irosit câteva contra-atacuri în care au avut superioritate numerică, unora dintre mijlocașii ploieșteni părând că… le-a căzut lanțul, cum se spune, când trebuiau să se replieze. Marea realizare, de ”salvare”, a unui punct a venit în primul minut al prelungirilor, după o acțiune cursivă, Saim Tudor a reușit să trimită, în plasă, cu un șut din interiorul careului și să salveze impresia unui nou meci modest, în care s-a ”ratat” prilejul de a se evalua corect lotul în perspectiva sezonului viitor!

Se apropie vacanţa și momentul deciziilor cruciale

Săptămâna aceasta, Petrolul va avea de susținut două partide. Miercuri, de la ora 17.00, echipa ploieșteană va juca pe terenul Viitorului Pandurii Tg. Jiu (restanța din etapa a doua a play-out-ului), iar duminică, de la ora 12.30, o va întâlni, tot în deplasare, pe Unirea Slobozia. Între timp, se așteaptă clarificările privind banca tehnică și manageriatul clubului, din punct de vedere sportiv totul părând un labirint fără ieșire, la acest moment!

Foto: Răzvan Păsărică/Cristi Stavri
(www.sportpictures.eu)