V. Stoica

Rata incidenței Covid în municipiul Ploiești a crescut, de la o zi la alta, potrivit datelor oficiale, iar ieri a ajuns la 3,99 cazuri la mia de locuitori. În raportul dat publicității ieri de Direcția de Sănătate Publică Prahova, municipiul Ploiești se afla la numai un pas de pragul de 4 la mie, de la care se pot institui noi restricții, una dintre acestea fiind interdicția de a părăsi domiciliul după ora 20.00, pe perioada weekend-urilor și închiderea magazinelor, tot în weekend-uri, la ora 18.00. Toate acestea ar urma să fie decise însă de către Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Prahova.
Pe de altă parte, în cazul luării acestei hotărâri de către CJSU Prahova, se va suspenda activitatea în spații închise în domeniul sălilor de sport și/sau fitness în localitățile unde incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 4 la mia de locuitori.
La nivel județean, ieri au mai fost raportate alte 110 cazuri noi de infectare cu SARS Cov-2 și la o incidență de 2,68 de cazuri active la mia de locuitori.
Conform statisticilor, din luna martie a anului 2020, când s-a înregistrat primul caz de coronavirus în județul Prahova, numărul total al celor care s-au infectat a ajuns la 32.053 de persoane.