12 persoane – conduse la DIICOT Ploiești, pentru audieri

 

F. T.

Ieri, ofițeri din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate (BCCO), împreună cu procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploiești, au efectuat o percheziție domiciliară în Prahova, la locuința unei persoane bănuite de trafic de persoane.
Motivul a fost acela că, după cum se precizează într-un comunicat al poliției prahovene, „din cercetări a rezultat că, în perioada iulie 2020 – aprilie 2021, folosind metoda „loverboy”, persoana bănuită ar fi racolat o victimă, în vederea exploatării sexuale a acesteia (…) , în schimbul obținerii de foloase materiale. De asemenea, în momentul în care victima nu ar mai fi dorit să continue activitățile, persoana bănuită ar fi amenințat-o și agresat-o.
Totodată, din cercetări a reieșit faptul că, pe fondul unor neînțelegeri, persoana bănuită ar fi lovit victima cu autoturismul. În urma evenimentului rutier, aceasta ar fi suferit leziuni traumatice.
Au fost conduse la sediul unității de parchet, pentru audieri, 12 persoane (cel mai probabil printre acestea numărându-se și eventuali martori ai comiterii infracțiunilor mai sus menționate – n. n.)”.
Tot ieri, cercetările erau în plină desfășurare, ancheta fiind coordonată de un procuror de caz din cadrul DIICOT Ploiești.