Petrolul a luat un punct la Slobozia și, privind programul meciurilor rămase de jucat în seria B a play-out-ului eșalonului secund, este aproape sigur că echipa ploieșteană va fi ”campioana” acestui segment al întrecerii!
O consolare palidă după un sezon complet ratat, în care bilanțul meciurilor pe teren propriu a fost de coșmar, nici măcar în acest play-out elevii lui Octavian Grigore nereușind să câștige vreunul dintre meciurile jucate ”acasă” (egal cu Gloria, eșec cu Concordia)!
Pentru ”găzari” a mai rămas o singură reprezentație din acest an competițional, săptămâna aceasta ploieștenii având pauză, apoi, runda viitoare, când se trage cortina peste play-out, la Ploiești va veni Aerostar Bacău, codașa seriei, echipă fără vreun punct luat în partea a doua a întrecerii! Deja retrogradată, echipa care ”a pus bomba” în meciul din sezonul regular, învingând cu 4-1 pe Petrolul, la Mogoșoaia, este acum pe post de … victimă sigură, o victorie a galben-albaștrilor, mai mult decât previzibilă la acest moment, având darul de a asigura poziția de ocupantă a primului loc în seria B de play-out (adversara direct, Viitorul Pandurii, mai are și ea doar un singur meci de jucat, la Chiajna, urmând să ”stea” ultima etapă).
Mult mai interesantă, în această serie, este lupta pentru evitarea retrogradării, dintre Reșița și Slobozia urmând să se aleagă echipa care va merge la baraj, dar și cea care va retrograde direct, ambele formații având acum 25 de puncte și câte două partide de disputat, Slobozia având, la prima vedere, un program mai ușor, mai ales pentru că are meciul direct programat pe teren propriu, Unirea- Reșița fiind programat în ultima rundă, pe 8 mai, ocupanta locului 5 urmând să susțină apoi un baraj pentru menținerea în acest eșalon, cu ocupanta aceleiași poziții din cealaltă serie.
Până atunci, Petrolul are o săptămână de pauză, venită exact la timp, pe perioada Sărbătorilor Pascale. Cum bugetul de salarii a fost, din nou, la superlativ pentru divizia B, chiar dacă ”băieții” nu au luat și prime de joc, au bani destui pentru a face ”planuri” pe termen scurt, putându-se spune că, pentru mulți dintre ei, deja, vacanța a sosit!
Ce va fi la Petrolul, sezonul viitor, este, deocamdată greu de spus, așteptându-se, în primul rând, o decizie a partenerului finanțator privind bugetul pentru al patrulea sezon consecutiv în Liga a II-a, și, mai ales, o decizie privind manageriatul clubului!

Liga 2 – Play-Out – Meciurile Etapei 5
SCM Gloria Buzău 3 – 0 Aerostar Bacău
Viitorul Pandurii Târgu Jiu 4 – 3 CS Muncitoresc Reșița
Unirea 04 Slobozia 1 – 1 FC Petrolul Ploieşti

Clasament
Loc Echipa M V E I Gol Pct
1. FC Petrolul Ploieşti 5 2 2 1 6-4 39
2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu 5 2 0 3 13-14 38
3. SCM Gloria Buzău 4 2 2 0 8-3 34
4. Concordia Chiajna 4 2 1 1 5-4 31
5. CS Muncitoresc Reșița 4 2 0 2 7-5 25
6. AFC Unirea 04 Slobozia 4 1 3 0 5-3 25
7. CS Aerostar Bacău 4 0 0 4 2-13 10

Meciurile Etapei 6, penultima a sezonului, 30 aprilie, ora 11,00:

CS Concordia Chiajna – Viitorul Pandurii Târgu Jiu
CS Muncitoresc Reșița – SCM Gloria Buzău
CS Aerostar Bacău – AFC Unirea 04 Slobozia
Petrolul Ploiești stă.

Meciurile Etapei 7, ultima a sezonului, 8 mai:

FC Petrolul Ploieşti – CS Aerostar Bacău
AFC Unirea 04 Slobozia – CS Muncitoresc Reșița
SCM Gloria Buzău – CS Concordia Chiajna
Viitorul Pandurii Tg. Jiu stă.

DISTRIBUIȚI
Articolul precedentNumerele extrase la Loto
Articolul următorEvenimente