V. Stoica

Judecătorii de la Tribunalul Prahova l-au condamnat, ieri, la 10 ani de închisoare pe tânărul care și-a ucis iubita, în toamna anului trecut, la Cosminele. Florian Cristian Anton, de 25 de ani, a fost trimis în judecată în luna ianuarie 2021 pentru că și-a bătut iubita, a strangulat-o și mai apoi i-a aruncat trupul neînsuflețit într-o râpă, spre finalul lunii septembrie 2020. Doi copii au rămas atunci fără mamă.
Magistrații instanței de fond au dat sentința de condamnare cu acord de recunoaștere a faptei și, astfel, pentru infracțiunea de omor, Florian Cristian Anton, aflat acum în Penitenciarul Mărgineni, a fost condamnat la 10 ani de închisoare și pedeapsa complementară a interzicerii unor drepturi pentru o durată de cinci ani după executarea pedepsei cu închisoarea. Instanța a dispus și prelevarea de probe biologice de la inculpat, în vederea introducerii profilului genetic în Sistemul Naţional de Date Genetice Judiciare.
În plus, judecătorii au admis în parte acţiunea civilă introdusă de părțile civile din dosar (inclusiv cei doi copii ai victimei) şi l-au obligat pe inculpat la plata a câte 50.000 de euro daune morale către cele trei persoane. De asemenea, inculpatul a fost obligat și la plata unei pensii de întreținere în favoarea copilului minor al victimei, în cuantum de 16,5 % din venitul net lunar de la data decesului femeii, 25.09.2020, și până la data împlinirii vârstei de 18 ani. Magistrații au dispus și luarea măsurii sechestrului asigurator asupra tuturor bunurilor mobile si imobile prezente si viitoare ale inculpatului până la concurenţa sumei de 150.000 Euro.
Într-o zi de duminică, pe 4 octombrie 2020, în jurul orelor 15.00, procurorul de serviciu din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Prahova a fost sesizat în legătură cu faptul că, pe raza comunei Cosminele, într-o zonă deluroasă împădurită, a fost găsit un cadavru. Locul le-a fost indicat polițiștilor, care investigau dispariția unei persoane de sex feminin, chiar de către criminal.
Cercetările efectuate au scos în evidență că, la data de 25 septembrie 2020, femeia găsită moartă a avut un conflict spontan cu Florian Anton, cu care avea o relație apropiată, chiar în zona în care a fost găsit cadavrul. Acolo, bărbatul a lovit-o cu pumnii, după care a strangulat-o și a aruncat-o într-o râpă.
Inculpatul a fost reținut pe 4 octombrie 2020 pentru omor și ulterior a fost arestat preventiv.