V. Stoica

Sâmbătă și duminică, domeniul schiabil din Sinaia a fost luat cu asalt de iubitorii sporturilor de iarnă. Dacă în prima zi de weekend sute de persoane au stat la rând (foto1) pentru a ajunge la telescaunul de pe Valea Soarelui, ieri (foto2), vremea mai puțin favorabilă a determinat scăderea numărului schiorilor care au dorit să ajungă pe cel mai înalt domeniu schiabil din România, cel de la Sinaia.
Zăpada proaspăt căzută zilele trecute și vremea relativ frumoasă de pe domeniul schiabil de înălțime din orașul Sinaia au atras sâmbătă foarte mulți iubitori ai sporturilor de iarnă. Sâmbătă, la ora 9.00, pe Valea Soarelui erau -11 grade, cerul era senin și vântul slab. Pârtiile amenajate au fost Lăptici 1 și 2, Valea Soarelui 1 și 2, Valea Dorului 1, Varianta, Varianta Furnica și Drumul de Vară, potrivit administratorilor domeniului schiabil sinăian.
Ieri, însă, a fost și o mică problemă care s-a remediat relativ repede. În jurul orei 9:30, a fost o pană de curent în Valea Soarelui, fiind nevoie de golirea telescaunului Soarelui cu motorul diesel. Ulterior, s-a reluat funcționarea cu public.