Astăzi este o zi specială pentru unul dintre handbaliștii emblematici ai echipei de la Petrolul Teleajen, Marian Duțu, care își aniversează ziua de naștere. Fostul „copil teribil” al handbalului ploieștean a ajuns la vârsta de 41 de ani, mare parte a vieții sale fiind dedicate handbalului.

Acum retras din activitatea sportivă, după ce a cochetat și cu fotbalul, Marian Duțu rămâne unul dintre jucătorii care au pus umărul pentru a construi ceva trainic în handbalul ploieștean, fiind „sufletul” echipei de la Petrolul Teleajen care a scris istorie în urmă cu zece ani. Pregătită de regretatul antrenor Lucian Nicolae, avându-i în componență, printre alții, și pe frații Mihai și Gabriel Ghizdăvescu, Adrian Dumitru, Vasile Boriceanu, Marian Băbău, Marian Dumitru, Daniel Gheorghe, Adrian Vasile, echipa condusă de „coordonatorul” Marian Duțu a promovat în 2011 în prima ligă națională, practic pe cont propriu, fără mari resurse financiare, doar din dorința jucătorilor de a readuce handbalul prahovean acolo unde îi este locul: pe prima scenă a țării.

Din păcate, ulterior, municipalitatea ploieșteană (care a preluat echipa în prima ligă) nu a arătat aceeași dorință de performanță și nici acum handbalul prahovean nu mai există la nivelul primei ligi naționale masculine. Însă, aniversatul zilei, Marian Duțu, poate fi mulțumit de ceea ce a realizat în handbalul ploieștean, sport căruia i-a oferit mare parte din viața sa și căruia, cu siguranță, îi este recunoscător pentru modul în care l-a construit ca persoană.

La mulți ani, Marian Duțu!