George Marin

Dacă ești constrâns în a privi meciul la televizor, nu este posibil a urmări un anumit jucător pe teren pentru o radiografie așa cum am făcut-o până acum. Poți urmări ce pase dă, cui le dă, ce baloane pierde, dar nu se poate urmări ansamblul terenului. De aceea, pentru a trece prin „aparat” l-am ales tocmai pe cel a cărui imagine radiografică este exprimarea generală a echipei în teren: Moldovan, cel autointitulat „lupul alfa”. Iar meciul pierdut cu Mioveni, scor 1-0 pentru argeșeni, a cărui cronică o puteți citi în pagina următoare este, în mare, mare proporție, ”opera” antrenorului rămas într-o… ”bulă” doar de el știută, antrenorul care, uneori… ”gândindu-se la multe, nu se gândește la nimic” (n.r. vezi propriile declarații).
O fi fost temător, sâmbătă, Moldovan, să nu primească gol? Desele prezențe în atac ale fundașilor laterali Bărboianu și Țicu ar putea contrazice. O fi fost formula 1-4-2-3-1 mult prea prudentă, față de celelalte formule posibile sau prezentate în meciurile anterioare, inclusiv cea cu doi atacanți de careu? Poate! Prin prezența lui Moise în linia celor doi mijlocași defensivi o fi vrut să implice mult mai mulți oameni în atac? Poate, dar a fost clar că locul lui Moise nu este acolo, atât de departe de poarta adversă. Pot fi multe alte asemenea întrebări. Un exemplu: de ce Roigé este cu totul altul decât sub mâna lui Enache, într-o perioadă în care actualul căpitan al echipei trecea printr-o dramă în familia sa? Sau: de ce jocul echipei a devenit inexpresiv, fără personalitate. Sau, mai bine zis, cu o identitate ștearsă. Mai avem alt mare și suprem atu decât pătrunderile pe stânga și centrările lui Țicu?
Ei bine, toate aceste întrebări se pot contopi într-una singură: ce se întâmplă la noi de antrenorii nu reușesc? Au făcut ei tot posibilul? Lista e lungă: Moldovan, Enache, Stoican, Grozavu…
Nici Moldovan nu a reușit promovarea. Jenant este că am pierdut-o înainte de a începe lupta cea adevărată și că ne ascundem după greșelile de arbitraj. Calificarea în play-off NU a fost pierdută din cauza greșelilor de arbitraj. Veți vedea mâine.