Administrator unic al UNITRANS SA, cu sediul în Str. Trandafirilor nr. 173, Comuna Barcanesti, Sat Tatarani, Jud. Prahova înregistrată la Registrul Comerţului sub nr. J29/183/1991, CUI 1304172 („Societatea„),

CONVOACĂ

ADUNAREA GENERALĂ ORDINARĂ A ACŢIONARILOR societatii UNITRANS SA pentru data de 27/04/2021 ora 1000 la sediul societatii din Str. Trandafirilor nr. 173, Comuna Barcanesti, Sat Tatarani, Jud. Prahova, pentru toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor societăţii, ţinut şi eliberat de Depozitarul Central S.A., la data de 15/04/2021, considerată ca dată de referinţă pentru această Adunare si ADUNAREA GENERALĂ EXTRAORDINARĂ A ACŢIONARILOR societatii UNITRANS SA pentru data de 27/04/2021 ora 1200 la sediul societatii din Str. Trandafirilor nr. 173, Comuna Barcanesti, Sat Tatarani, Jud. Prahova, pentru toţi acţionarii înregistraţi în Registrul Acţionarilor societăţii, ţinut şi eliberat de Depozitarul Central S.A., la data de 15/04/2021, considerată ca dată de referinţă pentru această Adunare,

ORDINEA DE ZI

A ADUNARII GENERALE ORDINARE A ACTIONARILOR este urmatoarea:

  1. Prezentarea, dezbaterea si aprobarea Raportului de Gestiune al Administratorului pe anul 2020.
  2. Aprobarea descărcării de gestiune a administratorilor pentru activitatea desfăşurată in exerciţiul financiar din anul 2020;
  3. Prezentarea  Raportului Auditorului financiar privind exercitiul economico-financiar pe anul 2020.
  4. Prezentarea, dezbaterea si aprobarea situatiilor financiare, a contului de profit si pierdere pe anul   2020.
  5. Dezbaterea si aprobarea privind acoperirea pierderii din anul 2020 cu profitul din anul 2008.
  6. Aprobarea datei de 18.05.2021 ca data de inregistrare, pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrang efectele Hotaririi AGOA si a datei de 17.05.2021 ca ex- data conform art 187 din Regulamentul nr. 5/2018;
  7. Aprobarea imputernicirii reprezentantului societatii dl. CRISTIAN ION ZAHARIA – Administrator unic sa efectueze toate demersurile necesare in vederea înregistrării hotărârilor Adunării Generale Ordinare a Acţionarilor si îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare in fata autoritarilor competente, incluzând, dar fără a se limita la, ORC, BVB, ASF, DC. In vederea exercitarii atributiilor sale dl. CRISTIAN ION ZAHARIA isi poate substitui o alta persoana

ORDINE DE ZI

A ADUNARII GENERALE EXTRAORDINARE A ACTIONARILOR este urmatoarea:

  • Aprobarea retragerii de la tranzactionare de pe piata SMT-AeRO Standard, a actiunilor emise de UNITRANS SA, radierea lor din evidentele ASF, in temeiul prevederilor art. 60, lit. c) din Legea 24/2017 si ale art. 218 si 115, lit. b), pct. (A) din Regulamentul ASF nr. 5/2018 si declararea societatii de tip inchis.
  • Prezentarea si aprobarea Raportului de evaluare intocmit de evaluatorul autorizat independent inregistrat la ASF, cu privire la pretul pe actiune care urmeaza sa fie achitat in cazul retragerii actionarilor din cadrul
  • Prezentarea si aprobarea Raportului administratorului unic privind concluziile evaluatorului independent si pretul propus al unei actiuni care urmeaza a fi achitat in cazul retragerii actionarilor din cadrul societatii.
  • Aprobarea pretului unei actiuni care urmeaza sa fie achitat in cazul retragerii actionarilor din cadrul societatii.
  • Aprobarea modalitatii de retragere din societate a actionarilor care nu sunt de acord cu hotararea AGEA de retragere de la tranzactionare si a modalitatii de achitare catre actionari a contravalorii actiunilor.
  • Aprobarea datei de 30/07/2021 ca „data de inregistrare” pentru identificarea actionarilor asupra carora se rasfrang efectele hotararii Adunarii si a datei de 29/07/2021 ca “ex date”.
  • Aprobarea imputernicirii reprezentantului societatii dl. CRISTIAN ION ZAHARIA – Administrator unic sa efectueze toate demersurile necesare in vederea înregistrării hotărârilor Adunării Generale Extraordinare a Acţionarilor si îndeplinirii tuturor formalităţilor necesare in fata autoritarilor competente, incluzând, dar fără a se limita la, ORC, BVB, ASF, DC. In vederea exercitarii atributiilor sale dl. CRISTIAN ION ZAHARIA isi poate substitui o alta persoana.

La sedinta pot participa si vota numai actionarii inregistrati in Registrul Actionarilor societatii la data de 15/04/2021, stabilita ca data de referinta.

In cazul neindeplinirii conditiilor de validitate/cvorum prevazute de Actul Constitutiv al societatii pentru prima convocare, a doua convocare va avea loc pe data de 28/04/2021, orele 1000 pentru AGOA,la aceeasi adresa, respectiv 28/04/2021 la ora 1200  pentru AGEA cu aceeasi ordine de zi si data de referinta.

La data convocarii capitalul social al societatii este de 745.050 lei format din 298.020 actiuni nominative, dematerializate, cu valoare nominala de 2,50 lei, fiecare actiune dand dreptul la un vot in Adunarea Generala Ordinara/Extraordinra a Actionarilor Societatii.

Documentele şi informaţiile referitoare la problemele incluse pe ordinea de zi precum şi proiectul de hotărâre supus dezbaterii şi aprobării AGOA/AGEA sunt disponibile la sediul UNITRANS SA, incepând cu data de 26.03.2021, de luni – vineri intre orele 09:00 – 17:00, precum şi pe website-ul societăţii www.unitrans-sa.ro.

Unul sau mai mulţi acţionari reprezentând, individual sau împreună, cel puţin 5% din capitalul social au dreptul: de a introduce puncte pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare a actionarilor, cu condiţia ca fiecare punct să fie însoţit de o justificare sau de un proiect de hotărâre propus spre adoptare de adunarea generala extraordinara a actionarilor; de a prezenta proiecte de hotărâre pentru punctele incluse sau propuse spre a fi incluse pe ordinea de zi a adunării generale extraordinare, în termen de cel mult 15 zile de la data publicării prezentei convocări in Monitorul Oficial al României Partea a IV-a. Fiecare acţionar are dreptul să adreseze întrebări privind punctele de pe ordinea de zi a adunării generale, în termen de cel mult 15 zile de la data publicării prezentei convocări in Monitorul Oficial al României Partea a IV-a. Societatea are obligaţia de a răspunde la întrebările adresate de acţionari, sub conditia respectarii art. 198 din Regulamentul ASF nr. 5/2018. Drepturile prevăzute anterior pot fi exercitate numai în scris (transmise prin servicii de curierat sau prin mijloace electronice cu semnatura electronica extinsa incorporata la cristian.duta@unitehnica.ro).

Acţionarii inscrisi in registrul acţionarilor la data de referintă pot exercita dreptul de vot direct, prin reprezentant sau prin corespondentă. Formularul de vot prin corespondentă in limba română, se pune la dispoziţia acţionarilor la sediul societăţii precum şi pe pagina de Internet a societăţii www.unitrans-sa.ro, incepând cu data de 26.03.2021. Formularul de vot prin corespondentă, completat de către acţionar şi insotit de o copie a actului de identitate a acţionarului persoană fizică, respectiv Certificat de inregistrare eliberat de ORC impreună cu copia actului care dovedeşte calitatea de reprezentant legal al acestora, in cazul persoanelor juridice, sunt expediate sau se depun la sediul Societăţii cu 48 de ore inainte de adunarea generala, cu menţiunea scrisă pe plic in clar şi cu majuscule “VOT PRIN CORESPONDENŢĂ PENTRU AGOA/AGEA DIN 27/28.04.2021”. Buletinele de vot prin corespondenţă care nu sunt primite in forma şi in termenul stipulat in prezentul convocator nu vor fi luate in calcul pentru determinarea cvorumului de prezenţă şi vot precum şi la numărătoarea voturilor in Adunarea Generală Ordinară a Acţionarilor/ Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor.

Adunarea Generală Ordinară /Extraordinară a Acţionarilor.

In temeiul prevederilor legale (art. 92 alin. (10) – Legea 24/2017), acţionarii pot fi reprezentaţi de alţi acţionari, in baza unei Imputerniciri speciale (Procuri speciale), inscris sub semnatură privată, pusă la dispoziţie de către Consiliul de Administraţie sau in baza unei Imputerniciri generale (Procuri generale).

Forma Imputernicirii speciale (Procurii speciale) in limba română, se pune la dispoziţia acţionarilor atât la sediul societăţii cât şi pe pagina de Internet a societăţii www.unitrans-sa.ro şi pot fi consultate incepând cu data de 26.03.2021. Imputernicirea specială (Procura specială) se depune sau se poate expedia, in original, la societate cu cel puţin 48 de ore înainte de AGEA. In cazul in care Imputernicirea specială (Procura specială) se expediază prin poştă trebuie facută pe plic menţiunea scrisă in clar şi cu majuscule “PENTRU AGOA/AGEA DIN 27/28.04.2021. In cazul in care Imputernicirea specială (Procura specială) se expediază prin poştă electronica pe e-mail-ul cristian.duta@unitehnica.ro, se va face sub forma unui document semnat electronic cu semnatura electronica extinsa, conform Legii nr. 455/2001, mentionand la subiect “PENTRU AGOA/AGEA DIN 27/28.04.2021 – Formular de vot prin corespondenta. Procurile speciale care nu sunt primite in termenul stipulat in prezentul convocator nu vor fi acceptate de către Societate.

Reprezentarea acţionarilor in cadrul adunării generale de către alte persoane decât acţionarii se poate face şi in baza unei Imputerniciri generale (Procuri generale) valabilă pentru o perioadă care nu va depăşi 3 ani, permitând reprezentantului desemnat să voteze in toate aspectele aflate in dezbaterea adunării generale a acţionarilor societăţii cu condiţia ca imputernicirea generală să fie acordată de către acţionar, in calitate de client, unui Intermediar definit conform art. 2 alin. (1) pct. 20 din Legea nr. 24/2017 sau unui avocat.

Imputernicirile generale (Procurile generale) trebuie să conţină informaţiile prevăzute la art. 202 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 si se depun/expediaza la societate cu cel putin 48 de ore inainte de adunare, in copie, cuprinzând menţiunea conformităţii cu originalul, sub semnătura reprezentantului. Copiile certificate ale Imputernicirilor generale (Procurilor generale) sunt reţinute de societate, facându-se menţiune despre acestea in procesul verbal al adunării generale.

Acţionarii nu pot fi reprezentaţi in adunarea generală a acţionarilor, pe baza unei Imputerniciri generale (Procuri generale), de către o persoană care se află intr-o situaţie de conflict de interese, in conformitate cu dispoziţiile art. 92 alin. (15) din Legea nr. 24/2017.

Informatii suplimentare se pot obtine de luni – vineri intre orele 09:00 – 17:00, la telefon/fax 0244-277660.

Prezentul convocator se va completa cu prevederile legale aplicabile.

Administrator Unic

al societatii UNITRANS SA

CRISTIAN ION ZAHARIA