Petre Apostol

În această seară, echipa de handbal feminin Activ Prahova Ploieşti se va confrunta, în Sala „Traian” din Râmnicu Vâlcea, cu Rapid Bucureşti, într-un meci contând pentru etapa a XII-a din Liga Florilor. Antrenorii Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu nu vor putea conta, nici de această dată, pe Vartic şi Beşleagă (cea din urmă având, totuşi, şanse mici de a evolua, urmând să efectueze deplasarea), dar nici pe Şerban, accidentată la meciul anterior. În aceste condiţii, „principalul” Florin Ciupitu va încerca o formulă diferită în primul „şapte”, sperând ca jucătoarele care au evoluat mai puţin până acum să dea un randament pozitiv şi să surprindă, totodată, echipa adversă.
Activ ocupă, în prezent, locul 14 în clasament, cu un total de cinci puncte, în vreme ce Rapid se află pe a noua poziţie, cu 12 puncte acumulate. În etapa trecută, echipa ploieşteană a pierdut cu HC Zalău, scor 16-22, după ce remizase, anterior, cu CSM Galaţi. De partea cealaltă, şi echipa rapidistă, antrenată de spaniolul Carlos Viver, a pierdut în runda anterioară (după trei victorii consecutive), la limită, scor 24-25, cu Gloria Buzău, grupare cu care Activ a încheiat la egalitate, în etapa a opta.
Disputa dintre Activ şi Rapid este programată astăzi, de la ora 18:30.
În cadrul etapei care se desfăşoară la Râmnicu Vâlcea mai sunt programate următoarele meciuri: CSU Cluj-Napoca – CSM Bucureşti (astăzi, ora 13:00), Dacia Mioveni – Minaur Baia Mare (astăzi, ora 15:45), Gloria Buzău – CSM Slatina (mâine, ora 10:30), CSM Galaţi – HC Zalău (mâine, ora 13:15), SCM Craiova – Dunărea Brăila (mâine, ora 16:00), SCM Râmnicu Vâlcea – Măgura Cisnădie (mâine, ora 18:30).