Corona Brașov – CS Blejoi 3-0 (1-0)

Stadion: Silviu Ploieșteanu (Tineretului). Fără spectatori.
Au marcat: Drăgoi (3), M. Cristescu (56), Damian (84).
Corona: Mutu – Rusu, Burlacu, Cîrstian, Dumbravă – Leonte (cpt.) – Drăgoi (81 Argăseală), Nicolau (85 Olaru), Alupoaie (55 M. Cristescu), Voicu (81 Manole) – Roșu (55 Damian). Rezerve neutilizate: Cîmpeanu – Aszalos, Toader, Linguraru. Antrenor: Călin Moldovan.
Blejoi: Ad. Gheorghe – Ristea (61 Ghinea), Alex. Oprea, Cl. Stoica, Aris Oprea – Bojoagă, Ir. Dumitru (cpt.) (61 Răileanu) – Cocoș (85 D. Dumitru), Iancu (61 Teru), Chiși (46 Munteanu) – Lambru. Rezerve neutilizate: Ed. Preda – Rudaru, Năstase, Badea. Antrenor: Răzvan Vlad.
Avertismente: M. Cristescu (74), Cîrstian (85) / Aris Oprea (53), Teru (76).
Arbitru: Sorin Vădana (Cluj-Napoca). Asistenţi: Gheorghiță Bălan (Pitești), George Turcu (București).
Observatori: Radu Petre (București), Ștefan Donciu (Sfântu-Gheorghe).
Jucătorul meciului: Leonte.

George Marin

Cu trei ore înainte de meci, la primăria din Brașov era programată ședința Consiliului Local. Jucătorii, antrenorii și tot celălalt staff al Coronei stăteau cu sufletul la gură nu din cauza adversarului, nu din cauza alegerii crampoanelor, ci în așteptarea sentinței dacă echipa va mai trăi sau nu, dacă ghilotina va cădea sau nu încă o dată peste Corona. Urma să se tranșeze disputa reprezentanților comunității asupra viitorului echipei, decizând cine ar trebui să reprezinte Brașovul fotbalistic de aici înainte: Corona (echipa Primăriei), Steagul Roșu (cel nou, al suporterilor) sau noul FC Brașov ce ar urma să fie (re)creat. E de înțeles. Tremurau pentru ziua lor de mâine.
S-au bucurat atunci, înainte de încălzire, când au aflat scorul votului: 15-12 împotriva primarului, adică pentru continuarea activității echipei. Au arătat-o imediat ce au ieșit de la cabine pentru a demonstra celor 15 votanți că nu au greșit. S-au dezlănțuit încă din start punând poarta prahoveană sub asediu. Golul a venit firesc (min.3) în urma unei acțiuni în care defensiva blejoiană a fost bulversată, plimbată dintr-o parte în cealaltă a terenului, timp în care Adrian Gheorghe a putut să salveze din fața lui Alupoaie. Nu a mai putut-o face, după doar câteva secunde, la șutul unui ex-petrolist, Drăgoi. Asaltul a continuat, fiind necesar ca portarul și cei doi fundași centrali să intervină „la sacrificiu” la situația lui Nicolau (min. 7), același care, singurel în mijlocul careului unei apărări visătoare, a trimis peste poartă, cu latul (min. 24). Nu a fost singura dată când un brașovean s-a bucurat de o asemenea lejeritate în marcaj.
Ultimele 15-20 de minute ale mitanului au aparținut Blejoiului, dar fără a demonstra forță de pătrundere spre buturi, în ciuda aplicării schimbului de locuri între Cocoș și Chiși. A existat și o foarte bună ocazie, singura prahoveană!, Lambru șutând pe lângă poartă de la marginea careului mare, frontal, pasa venind de la Irinel Dumitru (min. 28). O situație pe care altădată nu ar fi ratat-o. Fără a-i căuta o scuză, este posibil ca și terenul să îi fi jucat o festă, gazonul fiind departe de a fi perfect și oferindu-ne prilejul să admirăm mai multe „chifle” bilateral distribuite.
Pauza a adus schimbări de efectiv. Mai benefice au fost cele ale brașovenilor, ei marcând un gol prin experimentatul Cristescu, cu un șut cu stângul, în cros, după o combinație cu Damian (min. 58). Cu doar două minute mai înainte, tot Cristescu trimisese un voleu frumos, tot cu stângul, tot din partea stângă a lor, loc ușor de străpuns de către ofensiva locală. Tot pe acea parte, Voicu a primit penalti la atacul gratuit efectuat de Ristea asupra lui. Tabela a rămas împietrită, pentru că Gheorghe a apărat lovitura lui Damian (min. 60). Blejoiul a încercat să reacționeze, dar nici Munteanu, nici Răileanu, altădată titulari, dar acum rezerve, nu au putut aduce pericol la poarta brașoveană, inspirația lipsind tuturor, de parcă s-ar fi aflat la primul joc din perioada de pregătire ante-competiție. Cu o singură potențială ocazie (Teru s-a trezit cu mingea în față în urma unui carambol în careul advers, dar nu a putut-o controla – min. 85) și cu două șuturi de la mare distanță în finalul meciului nu se putea realiza ceva concret. Defensiva brașoveană a absorbit lejer șocurile. Mai mult, Corona a marcat și golul al treilea, tot în urma unei acțiuni condusă prin partea stângă a lor. Damian a profitat de marcajul foarte larg în careu și a dat o „înțepătură” cu șpițul în colțul opus (min. 84).
Am văzut explozia de bucurie a brașovenilor la final și am înțeles cu câtă strângere de inimă au trăit orele dinaintea meciului. Pentru Blejoi, rămâne să demonstreze în meciurile viitoare că nu degeaba se află pe locul secund. Mai ales că nu am auzit ca pe ordinea de zi a Consiliului Local să se afle subiecte asemenea celor de la Brașov.