Violeta Stoica

Un adăpost privat de animale din sudul județului Prahova a fost locația primei acțiuni derulate de reprezentanții Direcției pentru Protecția Animalelor din cadrul Poliției Române, condusă de comisar șef de poliție Daniel Radu, fost purtător de cuvânt al IPJ Prahova. Sâmbătă, la câinii, pisicile și cele două oi găzduite în acest adăpost de animale au ajuns circa două tone de alimente și alte bunuri necesare pentru a le face viața mai frumoasă animăluțelor.

Acțiunea a fost organizată în principal de două cluburi moto, Blue Knights Romania III și Arhangels Topoloveni, dar și de clubul auto Samurai Civic România.
Direcția pentru Protecția Animalelor este structura de specialitate din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române cu competență teritorială generală în domeniul coordonării activităților privind prevenirea și combaterea faptelor de natură contravențională penală care au ca obiect animalele aflate într-o situație de pericol.
Pentru îndeplinirea atribuțiilor de specialitate și funcționale, a misiunilor și sarcinilor profesionale, direcția coordonează, îndrumă și controlează, pe linie de specialitate, activitatea structurilor cu competențe în domeniul protecției animalelor constituite la nivelul inspectoratelor județene de poliție și a Direcției Generale de Poliție a Municipiului București.
În îndeplinirea atribuțiilor ce îi revin, Direcția pentru Protecția Animalelor cooperează cu instituțiile statului și colaborează cu asociațiile și organizațiile neguvernamentale, precum și cu persoane fizice și juridice, în condițiile legii.