F.T.

„Cu sufletul plin de emoţii şi-a luat rămas bun de la colegi şi a mărturisit că este timpul să stea mai mult în sânul familiei, în care a fost de cele mai multe ori absent”.
Despre cine este vorba? Despre plutonierul adjutant şef Nicolae Pencu, pompier în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU ) „Şerban Cantacuzino” Prahova.
Pe cine am citat în prima frază? Pe sublocotenent Raluca Vasiloae, purtător de cuvânt al instituţiei, care mai adaugă într-o postare pe Facebook: „Astăzi, 26 februarie, este ultima tură pe care o petrece alături de camarazii săi, în suflet păstrând ani mulţi cu riscuri şi sacrificii, dar și multe momente minunate.
După o carieră de peste 30 de ani în linia întâi, plutonier adjutant şef Pencu Nicolae va trece în rezervă începând cu data de 1 Martie.
Colegii îţi doresc multă sănătate, pensie lungă și o viață liniștită şi împlinită!”
Nu este prima şi, suntem convinşi, nici ultima postare în care ISU Prahova aminteşte despre oameni care” păstrează în ei ani mulţi ani cu riscuri şi sacrificii” şi mult, prea mult timp în care au stat departe de familie.
Şi asta în nişte vremuri anapoda, în care, tot de 30 de ani, pe prima pagină a ziarelor, pe ecranele televizoarelor, pe reţelele de socializare, apar tot felul de figurişti şi vedete de carton.
ISU „Şerban Cantacuzino” Prahova a ales şi va alege, în continuare, să promoveze oamenii care au FĂCUT ceva pentru semeni, nu au rostit vorbe goale.
Respect pentru om, respect pentru salvatori, respect pentru cum înţeleg pompierii prahoveni să-şi facă datoria !
Respect pentru anonimatul lor !