Activ Prahova Ploiești – SCM Râmnicu Vâlcea, astăzi, ora 13:15

Petre Apostol

Nou-promovată în primul eşalon valoric al handbalului feminin românesc, echipa Activ Prahova Ploieşti se va confrunta, astăzi, cu una dintre pretendentele la titlul naţional, SCM Râmnicu Vâlcea, una dintre cele două formaţii care reprezintă România în Liga Campionilor. Meciul contează pentru etapa a noua din Liga Florilor.
Echipa antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu revine în Sala Polivalentă din Bucureşti, după ce, săptămâna trecută, într-un meci contând pentru etapa a opta, a încurcat pe una dintre formaţiile cu pretenţii la cupele europene, SCM Gloria Buzău, cu care a remizat, scor 27-27 (10-13).
Astfel, „bufniţele” au un moral bun înainte de acest joc, în care, practic, nu au nimic de pierdut, pornind, din nou, cu şansa a doua la victorie, la fel ca şi în partida cu gruparea din Buzău.
Activ ocupă locul al 14-lea în clasament, cu patru puncte acumulate (având în vedere că victoria cu Crişul Chişineu-Criş a fost anulată, după retragerea formaţiei arădene din campionat), în vreme ce SCM Râmnicu Vâlcea, echipă antrenată de Florentin Pera, se află pe locul al treilea, cu 18 puncte, obţinând şase victorii în şapte partide disputate (a pierdut cu Minaur Baia Mare, scor 31-32).
Etapa a noua, care se desfăşoară sub formă de turneu, la Sala Polivalentă din Bucureşti, a fost deja deschisă, de partida dintre Minaur Baia Mare și CSU Universitatea Cluj, disputată vineri şi câștigată clar, scor 40-30, de maramureșence, care, însă, aveau avantaj minim la pauză, scor 18-17!
Tot astăzi, mai sunt programate meciurile Gloria Bistrița-Năsăud – Măgura Cisnădie (ora 16:00, TVR 2) şi HC Dunărea Brăila – CSM București (ora 18:30, TVR 1), iar mâine urmează să se mai desfăşoare partidele HC Zalău – Dacia Moveni (ora 10:15), CSM Galați – Gloria Buzău (ora 13:00), CSM Slatina – SCM Craiova (ora 15:45).