V. Stoica

Cetățeanul egiptean Ayyad Raafat M.E., acuzat de incendierea unei case de schimb valutar din centrul Ploieștiului, faptă din 22 decembrie 2020, a fost trimis în judecată, cu câteva zile în urmă, dosarul intrând într-o primă fază în cameră preliminară, pentru a se decide dacă sunt îndeplinite toate condițiile pentru începerea procesului. În dosar, părți vătămate sunt cele două angajate care se aflau în interiorul casei de schimb când egipteanul a amenințat cu incendierea dacă nu primește o sumă de bani, dar și societatea la care acestea lucrau. Durata procedurii în camera preliminară este de cel mult 30 de zile de la data înregistrării cauzei la instanță, dar nu poate fi mai mică de 15 zile de la aceeași dată, ceea ce înseamnă că în maximum o lună ar putea începe procesul la Judecătoria Ploiești.
Pe de altă parte, vineri, 29 ianuarie, Judecătoria Ploiești a prelungit mandatul de arestare preventivă emis pe numele cetățeanului egiptean, în prezent aflat în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al IPJ Prahova.
Conform anchetatorilor, pe 22 decembrie 2020, cetățeanul egiptean a intrat, în jurul orei 11.40, în casa de schimb valutar de pe strada Cuza Vodă din Ploiești, a stropit ușile și geamurile imobilului cu produs petrolier și, sub amenințarea incendierii cu ajutorul unei brichete, le-a cerut celor două angajate banii existenți în momentul respectiv în unitate. Pentru că nu a reușit să obțină banii, bărbatul a aprins produsul aruncat la intrarea în casa de schimb și a fugit. Cele două angajate au fost nevoite să treacă prin flăcări pentru a scăpa cu viață, iar una dintre ele a suferit și arsuri în urma incidentului.