• Marius Vasile, de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, aproape de podium

Petre Apostol

Profesoara Maria Andrei, de la Clubul Sportiv Şcolar Ploieşti, continuă să formeze atleţi de perspectivă pentru România, cea mai recentă dovadă fiind performanţele obţinute de elevul său, Andrei Remus Niculiță, la Campionatul Balcanic U20, desfăşurat sâmbătă, la Sofia, în Bulgaria.
Atletul ploieştean născut în 2003 – care vizează calificarea la Campionatele Europene din vară – a participat la două probe în cadrul competiţiei balcanice, reuşind, la ambele, să urce pe a doua treaptă a podiumului.
La individual, Remus Niculiţă a concurat la proba de 400 metri, la care şi-a adjudecat medalia de argint, sosind cu timpul de 48.97 secunde, stabilindu-şi cea mai bună performanţă din acest sezon. Singurul care l-a întrecut a fost colegul său din lotul naţional, Denis Toma, care a încheiat cu timpul de 48.91 secunde. Podiumul a fost completat de turcul Nezir Ismail, cu timpul de 49.05 secunde.
Deşi nu a avut-o alături pe antrenoarea sa (profesoara Maria Andrei nefiind convocată în stafful tehnic!), atletul ploieştean a mai contribuit la o medalie de argint pentru reprezentativa României, obţinută în cadrul probei de ştafetă 4×400 metri, alături de Mihai Poponea, Mark Fandly, Denis Toma. Ştafeta tricoloră a stabilit al doilea timp al concursului, cu 3:19.48 minute, fiind devansată doar de Turcia, care a oprit cronometrul la 3:18.11 minute, podiumul fiind completat de Bulgaria, cu 3:22.10 minute.
În delegaţia tricoloră s-a mai regăsit un atlet prahovean, Ionel Marius Vasile, de la CSŞ „Constantin Istrati” Câmpina, pregătit de profesorul Nicolae Pavel, prezent, de asemenea, în colectivul tehnic al reprezentativei României de la Sofia.
Născut în 2002, atletul câmpinean a concurat în cadrul probei de aruncare a greutăţii, ocupând, în final, locul al patrulea, cu record personal – 17.25 metri. De remarcat faptul că Marius Vasile a stabilit cea mai bună performanţă a sa în a doua încercare, când ocupa locul al doilea în clasamentul provizoriu. De altfel, acesta a fost devansat de pe a doua poziţie a ierarhiei în urma penultimei serii de aruncări, de turcul Parlak Savaş şi de Suma Alaudin, din Kosovo, care au încheiat pe locurile 2 şi 3, cu 17.49 m, respectiv cu 17.33 m, campion devenind Ramadani Muhamet, din Kosovo, cu 17.87 m.
România a fost reprezentată la competiția găzduită de Asics Arena, din Sofia, de o delegație formată din 32 de sportivi, cucerind 15 medalii, în total, astfel: cinci de aur, patru de argint și șase de bronz.
În clasamentul pe medalii, România s-a clasat pe locul secund, după Turcia (15 medalii: 5-5-5), dar înaintea Ucrainei (9 medalii: 4-3-2).