F.T.

Marţi, 2 februarie, aproape 300 de poliţiştii prahoveni, jandarmi și polițiști locali au desfăşurat noi acţiuni de verificare cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă.
Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „în cadrul acţiunilor, oamenii legii au verificat modul în care sunt respectate prevederile Legii nr. 55/2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efector pandemiei de COVID-19.
În cadrul activităţilor desfăşurate, au fost verificate peste 280 de obiective, peste 200 de mijloace de transport, fiind legitimate totodată aproximativ 2.300 de persoane.
Pentru abaterile constatate au fost aplicate 186 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 29.000 de lei”. Astfel de acțiuni – se mai aminteşte în comunicatul de presă al poliţiei prahovene – vor fi desfășurate zilnic și în perioada următoare, pe raza întregului județ, recomandându-se tuturor cetăţenilor să păstreze distanțarea fizică, să poarte masca de protecție şi să nu se expună la riscuri!