V. S.

Cu toate că, la nivel național, situația pare să se fi modificat radical după introducerea focarelor în raportarea cazurilor noi de infectare cu SARS Cov-2, Prahova rămâne la un nivel destul de scăzut de persoane diagnosticate cu Covid-19.
Conform datelor oficiale, ieri în Prahova au fost raportate doar 45 de persoane infectate, trei dintre acestea fiind minori. Astfel, la un an de la începutul epidemiei, la nivelul județului Prahova, 27.204 de persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2. Din totalul acestora, 875 pacienți au decedat, conform datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică (DSP) Prahova. Ieri, nu au fost raportate noi decese.
Dintre cele 428 de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, ieri erau ocupate 194 de paturi. La ATI au fost raportate patru paturi libere, dintre care unul – prevăzut cu ventilator. Numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până ieri, a fost de 59.040 (nu sunt incluse în acest număr testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice), conform centralizării DSP Prahova.
Incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din județ, calculată la 1000 de locuitori, este de 0,67, menținându-se la un nivel scăzut, comparativ cu alte județe din țară unde se și testează mult mai mult.