Sunt oameni, în România, care au făcut minimum 25 de teste împotriva coronavirusului! Deloc puțini… Nu medici, nu parlamentari, funcționari sau alte categorii care se ”controlează” pe banii statului, ci sportivi, care, pentru a putea face fotbal, handbal, baschet etc, trebuie să ”cotizeze” la firmele care sunt fericitele posesoare de aparate pentru testele ”PCR”! Undeva la vreo 4-5000 de persoane, ori 20-30 de teste (restul calculelor se fac simplu, prețul mediu e de 350 de lei / testare).
Nicio altă categorie profesională nu a fost ”constrânsă” de efectuarea unor astfel de teste la intervale regulate (din două în două săptămâni) pentru a-și putea desfășura activitatea! Fabrici, birouri, aglomerări de tot felul au primit acceptul autorităților să meargă înainte fără testări, doar sportul a fost ”pus la colț” și dat exemplu! Iar promisiunile ”minsitrului în chiloți la TV” (Stroe ”parcă”), referitoare la teste rapide, mai ieftine, alt protocol medical, s-au dus naibii, că doar a venit alt ministru, cu alte idei etc…
Dar, nu testarea este acum marea problemă, chiar dacă, repet, sunt copiii (Liga Elitelor, la fotbal, de exemplu) pentru care clubul a cheltuit mai mult pe testări decât pe echipamente sau masă… Marea problemă este că nimeni, până acum, nu i-a pus pe cei ”obligați prin protocol să se testeze” pe listă, în categoria a doua a ”priorităților” la vaccinare! Dacă tot s-au cheltuit peste 10.000 de lei de persoană / sportiv pentru testări, de ce să nu le dai acestora posibilitatea să scape de povara acestor teste și să fie vaccinați?
Oare pentru că niște ”fraieri” trebuie să cotizeze în continuare și la teste?
Oricum, ”românul de rând”, inventiv cum este, medic ”de profesie”, vraci ”din naștere”, s-a prins repede cum e treaba cu testările și, când a avut simptome, clare, de coronavirus, s-a dus liniștit acasă, a luat paracetamol, vitamina C … de struguri sau prune și nu a mai plătit și 350 de lei pe teste. Care a avut… conștință! Care nu, a mai ieșit ”pe blat” la nevoie prin oraș, cu ”masca refolosită peste nas”.
Au rămas ”buni de plată” (vorbim de milioane de euro care au mers de la cluburile sportive către laboratoarele de profil), doar cei care vor sport și care nu sunt ”prioritari” la vaccin, deocamdată, pentru că nu sunt categorie de risc (deși umblă din oraș în oraș, din hotel în hotel, mai mult ca angajații incluși în categoriile de risc precum cei din transportul de țiței, de exemplu)! Cineva trebuie să ”îngroașe” și statistica testărilor, iar sportivii sunt ”fraierii” perfecți!

P.S.: Surprinzător cum nici noul ministru, nici șefii de Federaţii nu au ieșit să solicite includerea sportivilor în ”categoriile de risc”. Oare cine le-a pus ”frână”?