N.D.

Având în vedere faptul că la Ploiești sunt permise evenimentele culturale cu public în spații închise, dar cu respectarea unor reguli privind locurile pentru spectatori, Teatrul ”Toma Caragiu” așteaptă publicul în sala de spectacole. Astfel, pe 15 ianuarie, la ora 19.00, în Sala Teatrului de Animație este anunțată o altfel de întâlnire cu actorii. Este vorba despre evenimentul ”Cultura în pandemie”, moderat de Claudius Dociu, în care directorul instituției de cultură, Mihaela Rus, alături de actorii Andi Vasluianu, Ioan Coman, Bogdan Fărcaș, Theodora Sandu, Andrei Radu vor răspunde la întrebări despre felul în care actorii trec prin această perioadă, a pandemiei, reinventându-se sau găsind noi sensuri, în incercarea de a rămâne mereu aproape de spectatori.
În ceea ce privește piesele de teatru, pe 16 ianuarie și 17 ianuarie, de ora 19:00, în Sala Teatrului Toma Caragiu poate fi văzut spectacolul ”Gâlcevile din Chioggia”, adaptare de Vlad Trifaș după Carlo Goldoni, în distribuție fiind : Theodora Sandu (Checca), Mihaela Mardare (Lucietta), Otilia Pătrașcu (Libera), Ioana Fărcaș (Orsetta), Mihaela Rus (Pasqua), Bogdan Fărcaș (Titta Nane), Andrei Radu (Toffolo), Alin Teglaș (Beppe), Nelu Neagoe (Isidoro), Paul Niculae (Vincenzo), Adrian Ancuța (Fortunato), Lucian Orbean (Toni), Răzvan Băltărețu (figurație). Este un spectacol dinamic și antrenant, ce are la bază o piesă scrisă de Carlo Goldoni, cel pe care Voltaire îl considera „Moliere al Italiei”, o comedie ce pune accent pe explorarea caracterelor personajelor prin intermediul unui dialog alert, care debordează de umor și vervă satirică. Chioggia este o localitate de la malul Mării Adriatice, situată în apropierea Veneției, unde, în trecut, principala preocupare a bărbaților era pescuitul, în timp ce nevestele și iubitele rămase acasă, în așteptarea partenerilor, se ocupau de treburile casnice, dar se mai și certau între ele, toate aceste gâlcevi nefiind altceva decât o modalitate prin care oamenii treceau peste monotonia zilelor care se succed unele după altele.
Duminică, 17 ianuarie, la orele 10.30, respectiv 12.00, în Sala Teatrului de Animație, cei mici vor putea vedea o adaptare după cele mai îndrăgite povești – ”Capra cu trei iezi”, după Ion Creangă. Regia este semnată de Nicolae Drăghia, în distribuție fiind actorii: Ana Maria Orbean, Lizica Sterea, Ioana Roșu, Nelu Neagoe, Cătălin Rădulescu. Spectacolul este recomandat copiilor cu vârsta peste 2 ani.