După Silviu Pană (mijlocaș, 29 de ani), Ștefan Bărboianu (fundaș, 33 de ani), ambii foști la Turris Oltul Turnu Măgurele, Vlad Mitrea (mijlocaș, 19 ani), împrumutat de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe – unde jucase foarte puțin, Sergiu Arnăutu (atacant, 30 de ani), fost la Concordia Chiajna și Viorel Lică (fundaș, 25 de ani), fost la Farul Constanța, Petrolul a reușit să aducă și un fotbalist ”de Liga I”.
Astfel, echipa ploieșteană a ajuns la un acord pentru împrumutul mijlocașului Romario Moise, jucătorul Astrei Giurgiu urmând să evoluează, până la finalul acestei stagiuni, pentru echipa lui Viorel Moldovan, tot de la clubul din Liga I fiind luat și camerunezul Ekollo.
Născut la Ploiești, Moise (25 ani) a bifat 13 apariții în actualul sezon al Ligii I, asta după ce, în campionatul trecut, a fost adversarul „lupilor”, punând umărul la promovarea arădenilor de la UTA, pentru care a marcat 8 goluri în cele 22 de meciuri jucate în ediția 2019-2020 a eșalonului secund.
În total, Moise are 70 de partide disputate și cinci goluri marcate la nivel de primă ligă, toate pentru Astra Giurgiu.
În sezonul trecut, Moise a evoluat tot în Liga 2, la UTA, club unde a fost jucător de bază și pentru care a marcat goluri importante. Arădenii și l-au dorit pe mijlocaș inclusiv în Liga 1, jucătorul nu a câștigat însă litigiul pe care i-l intentase Astrei, astfel că a fost nevoit să revină la clubul plecat din Ploiești pentru a juca pe teren propriu la Giurgiu.
Romario – jucător trecut în carieră pentru o scurtă perioadă, tot împrumutat de Astra, la defuncta Fortuna Poiana Câmpina, a fost și în lotul cu care echipa lui Ioan Niculae a câștigat titlul, dar a avut cel mai bun sezon la Astra în ediția 2017/2018 a Ligii 1, cu 23 de meciuri și 4 goluri. Apoi, în 2018/2019 a avut 21 de partide bifate și 2 goluri reușite.
Impresariat acum de același Bogdan Apostu, Romario a avut ofertă de a merge la UTA, dar fără sumă de transfer, fapt neacceptat de Astra, care l-a împrumutat însă gratis la nivelul eșalonului secund.

Ieri, vizita medicală, mâine – amical pe sintetic!

Altfel, galben-albaștrii au avut ”drum la București”, ieri fiind programată vizita medicală. Aceasta s-a efectuat la Institutul Național de Medicină Sportivă din București, programul formației ploieștene incluzând, mâine, și primul amical, cu CSO Plopeni, cel mai probabil partida urmând să se joace pe teren sintetic, la Snagov.
Apoi, de duminică, se va pleca în cantonamentul centralizat, care se va efectua la Săcele – Brașov.

Vajushi, în tratative cu Avellino

Clubul italian de serie B – Avellino vrea să-l ia înapoi pe albanezul Armando Vajushi, a anunțat site-ul sportavellino.it! Impresarul jucătorului, conaționalul său- Sokol Haxhia- negociază revenirea internaționalului albanez în fotbalul italian, unde a avut evoluții apreciate. Vajushi are contract cu Petrolul până în vară și este, la acest moment, cel mai bine plătit jucător din lot, cu un salariu chiar și peste nivelul primului eșalon și bonusuri consistente (se spune, inclusiv la intrarea în teren!!!). Acesta nu a avut cel mai bun tur de campionat, până acum, fiind accidentat o perioadă, remarcându-se, în prima parte a sezonului, mai mult prin… loviturile de la 11 metri transformate! Desigur, calitățile fotbalistice ale lui Vajushi nu sunt de contestat, dar între el și antrenorul Viorel Moldovan nu a părut a fi… cea mai bună ”chimie”.

Retragerea lui Turris schimbă clasamentul! Petrolul va sta în etapa 18!

Turris Turnu Măgurele se retrage din campionat. Echipa care a fost la un minut de promovare în stagiunea precedentă nu va mai continua în Liga 2, rămânând fără sprijin financiar, conform fanatik.ro

Pană va rata duelul cu fosta sa echipă, Turris

Prin retragerea teleormănenilor, echipele care au pierdut puncte cu Turris vor fi avantajate, Rapid București, Concordia Chiajna, Viitorul Pandurii Tg. Jiu, Farul Constanța sau CS Mioveni fiind în această situație, pentru că toate rezultatele echipei din Măgurele se vor anula.
În schimb, cea mai dezavantajată echipă de retragerea lui Turris Turnu Măgurele din campionat ar fi U Cluj, care a câștigat meciul direct cu 4-1. Mai mult, “șepcile roșii” vor cădea de pe locul 6 până pe locul 11 fără cele trei puncte.
Petrolul, care i-a luat de la Măgurele în această iarnă pe Pană și Bărboianu, nu jucase cu Turris, astfel că va avea pauză de o etapă, fără puncte, în runda a 18-a (6 martie 2021).
Deocamdată, FRF nu a anunțat nici decizia privind partida U. Cluj – Farul, nedisputată din cauza cazurilor de coronavirus, în mod normal constănțenii urmând să primească încă trei puncte în ierarhia la zi și să depășească nu mai puţin de cinci echipe în clasament, ajungând, culmea, pe loc de play-off!
Iată cum arată clasamentul din Liga 2 cu rezultatele anulate în meciurile lui Turris, dacă se va ratifica retragerea:
1. FC U Craiova – 30 de puncte (nu a evoluat împotriva lui Turris)
2. Viitorul Pandurii Tg. Jiu – 25 de puncte (0-0 cu Turris)
3. Rapid – 25 de puncte (1-1)
4. ACS Poli Timișoara – 24 de puncte (nu a jucat)
5. Dunărea Călărași – 23 de puncte (1-1)
6. Metaloglobus – 21 de puncte (1-1)
7. Csikszereda – 21 de puncte (0-0)
8. Petrolul – 21 de puncte (nu a jucat)
9. Gloria Buzău – 21 de puncte (nu a jucat)
10. CS Mioveni – 20 de puncte (0-0)
11. U Cluj – 20 de puncte (4-1)
12. Farul Constanța – 20 de puncte (0-2)
13. CSM Reșița – 18 puncte (1-4)
14. Concordia Chiajna – 15 puncte (2-3)
15. Ripensia Timișoara – 15 puncte (4-2)
16. Comuna Recea – 14 puncte (1-1)
17. Slatina – 13 puncte (2-1)
18. Unirea Slobozia – 12 puncte (1-0)
19. Aerostar Bacău – 9 puncte (nu a jucat)
20. Pandurii Târgu Jiu – 7 puncte (0-5)
21. Turris Turnu Măgurele – 0
Situația în clasament s-ar ”complica” mult mai mult pentru toate echipele dacă ar apărea o nouă retragere, ACS Comuna Recea având mari dificultăți la acest moment, dar retragerea maramureșenilor este, totuși, puțin probabilă.