Astăzi, de la ora 12:00, Casa Fotbalului găzduiește tragerea la sorți a optimilor de finală ale Cupei României. Evenimentul va fi transmis live pe YouTube FRF TV și Facebook Cupa României. Calificată în această fază a întrecerii, echipa ploieşteană speră să-și păstreze norocul de până acum la tragerile la sorți și să ”prindă” o echipă accesibilă, pentru a se califica ”măcar” în sferturile de finală, de departe cea mai … accesibilă adversară părând a fi Turris Tn. Măgurele, care nu se știe dacă va mai continua competiția, Farul și Dunărea Călărași fiind alte competitoare ”bune”, pe care orice echipă ajunsă în această fază a întrecerii le-ar prefera ca adversare.
În conformitate cu prevederile art.30.5 din Regulamentul de Organizare a Activității Fotbalistice (ROAF), la faza optimilor de finală participă toate echipele calificate din faza şaisprezecimilor. Jocurile din cadrul optimilor se stabilesc prin tragere la sorți, echipele participante fiind repartizate astfel:
URNA A
1. UNIVERSITATEA CRAIOVA
2. AFC ASTRA
3. AFC BOTOŞANI
4. SC FC FCSB SA
5. AFC CHINDIA TÂRGOVIȘTE
6. AFC TURRIS-OLTUL TURNU MĂGURELE
7. AFC FARUL CONSTANŢA
8. CS GAZ METAN MEDIAŞ
9. ACSM POLITEHNICA IAŞI
10. SC DINAMO 1948 SA
11. FC PETROLUL PLOIEȘTI
12. AS FC UNIVERSITATEA CLUJ
URNA B
1. AFC UTA ARAD
2. ACS VIITORUL PANDURII TÂRGU JIU
3. ACS ASU POLITEHNICA TIMIŞOARA
4. AFC DUNĂREA 2005 CĂLĂRAŞI
Se grupează echipele din urna A cu echipe din urna B (4 jocuri) şi, în continuare, cele 8 echipe rămase în urna A se grupează între ele (4 jocuri).
Conform noului regulament al Cupei, după ”discuțiile” apărute sezonul trecut cu avertismentele primite de jucători de la FCSB sau Sepsi Sf. Gheorghe (cazul Andrei Vlad, în semifinal cu Dinamo), avertismentele (cartonașele galbene) primite de jucători până la etapa 16-imilor nu vor fi preluate în fazele superioare ale acestei competiții, astfel că, începând cu acestea, cluburile vor tine o nouă evidență a (avertismentelor) cartonașelor galbene. Avertismentele (cartonaşele galbene) aplicate jucătorilor în jocurile disputate anterior fazei şaisprezecimilor de finală se anulează. Începând cu faza șaisprezecimilor de finală, un jucător care acumulează 2 (două) cartonaşe galbene, în meciuri diferite, va fi sancţionat cu suspendarea pentru un joc, următorul din cadrul Cupei României. Iar în cazul în care un jucător va acumula două cartonaşe galbene (câte unul în fiecare dintre cele două meciuri, respectiv din 16-imi şi 8-imi), acesta nu va avea drept de joc în meciul din faza sferturilor de finală. În cazul în care un jucător va primi doar un singur cartonaş galben în cele 2 meciuri mai sus menţionate, acesta va fi anulat, urmând să fie ţinută o evidenţă nouă începând cu faza sferturilor de finală.
Executarea suspendării pentru cartonaşele roşii primite de jucători / antrenori în jocurile Cupei României, indiferent de faza a competiţiei se face în primul joc oficial disputat de oricare dintre echipele clubului, indiferent de competiţie. În caz de litigiu, competenţa soluţionării aparţine Comisiei de Disciplină şi Etică a FRF.
Jocurile din optimile şi sferturile de finală se dispută în sistem eliminatoriu, într-o singură manşă, pe terenul echipei de categorie inferioară sau mai slab clasată în campionatul precedent. În cazul în care jocurile din Cupa României urmează să fie televizate în direct şi sunt programate în nocturnă, iar clubul organizator nu dispune de un stadion dotat cu instalație de iluminat, jocul se va programa pe un stadion din localitatea cea mai apropiată, care îndeplineşte condițiile regulamentare necesare disputării jocului şi televizării.
Partidele se vor desfăşura în conformitate cu prevederile articolului 30 din ROAF, “Organizarea şi programarea Cupei României”. În caz de egalitate după 90 de minute de joc, se procedează la prelungiri şi, după caz, la executarea loviturilor de departajare din punctul de pedeapsă.
În conformitate cu principiile de desfăşurare ale competiţiilor fotbalistice pentru sezonul 2020-2021, adoptate în cadrul şedinţei Comitetului Executiv al FRF din data de 18 august 2020, meciurile din cadrul Cupei României care nu se pot disputa din cauza rezultatelor pozitive la testările pentru COVID-19 nu se pot reprograma.
Jocurile din cadrul optimilor Cupei României vor avea loc în ziua de 10 februarie cu începere de la ora 13:30, cu excepţia jocurilor televizate, programul acestora urmând a fi stabilit şi comunicat ulterior pe site-ul FRF.

Se deschide și perioada de transferuri

Petrolul poate oficializa transferul lui Silviu Pană, începând chiar
de astăzi

Ziua de astăzi este și prima în care se pot opera din nou transferuri la nivelul eşalonului secund, și nu numai. Astfel, perioada de transferuri de iarnă se va închide oficial pe 8 februarie. După această dată nu vor mai putea fi legitimaţi decât jucători liberi de contract înainte de 8 februarie inclusiv sau jucători care au fost declaraţi liberi de către comisiile FRF în urma memoriilor depuse la acestea înainte de 8 februarie inclusiv. Ciudat și un mare semn de întrebare este că perioada a fost ”adaptată” numai pentru programul competițional al echipelor de Liga I, care au început deja meciurile oficiale. Cum eșalonul secund începe în 20 februarie, data de 8 februarie- limita până la care se pot înregistra transferurile poate fi considerată… rezonabilă! În schimb, pentru formațiile din Liga a III-a, care redebutează oficial tocmai pe 13 martie, acestea trebuie să ”fie gata” cu mutările de jucători foarte devreme, cu mai bine de o lună înaintea primului joc! Mai în glumă, mai în serios, probabil că multe echipe de divizia C nici nu se vor … reuni până pe 8 februarie, darămite să mai fie gata și cu transferurile!