V. Stoica

Ne întrebăm în fiecare zi cum va fi vremea și așteptăm informațiile oferite de meteorologi. Datele privind nivelul temperaturii, al precipitațiilor sau viteza vântului ne permit să ne pregătim pentru o nouă zi, dar mult prea puțini știu sacrificiile pe care le fac meteorologii, în special cei care își desfășoară activitatea în vârf de munte, astfel încât să beneficiem de aceste informații!
Un exemplu este intervenția de sâmbătă, 9 ianuarie, de la stația meteorologică de la Vârful Omu, unde unul dintre instrumentele vitale pentru măsurarea vitezei vântului a avut nevoie de o “dezghețare” extremă.
“Intervenție tehnică pentru repunerea în funcțiune a traductorului de vânt, informațiile privind parametrul de vânt fiind vitale în condiții de vreme severă și nu numai. Echipa de meteorologi de la stația meteo Vf. Omu, împreună cu specialiștii de la Centrul Meteorologic Regional Muntenia și Laboratorul de Aparatură Meteorologică de la sediul central au finalizat cu succes intervenția”, au anunțat reprezentanții Administrației Naționale de Meteorologie.
Fotografiile sunt grăitoare, traductorul înghețat bocnă, înainte de intervenție și, ulterior, după ce stratul de gheață și zăpadă a fost îndepărtat de către specialiștii în meteorologie.

 

Sursa foto: ANM