Acesta este un cetățean de origine egipteană

 

F. T.

Magistrații de la Judecătoria Ploiești au decis, luni după – amiază, arestarea preventivă a suspectului care în data de 22 decembrie 2020 a dat foc unei case de schimb valutar de pe strada Cuza Vodă din Ploiești.
Este vorba despre un cetățean de naționalitate egipteană, în vârstă de 42 de ani – Ayyad Raafat M.E. – prins de către judiciariştii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Prahova.
Acesta este acuzat de tentativă de tâlhărie şi distrugere.
Reamintim că, în ziua de 22 decembrie a anului trecut, persoana bănuită (cel mai probabil, în foto), a intrat, în jurul orei 11.40, în casa de schimb valutar de pe strada Cuza Vodă din Ploiești, pentru ca, mai apoi, să stropească ușile și geamurile incintei cu produs petrolier. Potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „sub amenințarea că dă foc combustibilului, a solicitat celor două angajate ale casei de schimb valutar bani, însă a fost refuzat. Pentru că nu a reuşit să obţină banii, bărbatul a aprins produsul aruncat la intrarea în casa de schimb valutar, după care a fugit. Cele două angajate au fost nevoite să treacă prin flăcări pentru a scăpa cu viață, iar una dintre ele a suferit și arsuri în urma incidentului”.