V. S.

Numărul persoanelor diagnosticate cu noul coronavirus în județul Prahova a început să crească, acest lucru datorându-se, în principal, și creșterii numărului testelor efectuate. Ieri au fost raportate 118 noi îmbolnăviri cu SARS Cov-2, în județul Prahova, dar și 13 decese – șase femei cu vârste cuprinse între 66 și 93 de ani și șapte bărbați cu vârsta între 53 și 91 de ani.
Potrivit datelor oficiale, de la începutul epidemiei și până ieri, la nivelul județului Prahova, 24260 persoane au fost confirmate ca fiind infectate cu virusul SARS-CoV-2, iar 747 de pacienți au decedat, conform raportărilor Direcției de Sănătate Publică (DSP) Prahova.
Numărul total de locuri destinate îngrijirii pacienților cu COVID-19, în Prahova, este de 428, dintre care ieri 289 de paturi erau ocupate. La Terapie Intensivă, unul dintre paturile fără ventilator a fost raportat ca fiind liber, ieri dimineață.
49.295 de teste au fost efectuate în județul Prahova conform definiției de caz, de la începutul pandemiei și până ieri, însă în acest număr nu intră și testele efectuate la cerere de către persoanele fizice și juridice.