Federația Română de Handbal a anunțat începerea campionatelor de juniori, prima categorie care va disputa jocuri oficiale fiind cea a junioarelor I. În funcție de cluburile care au dorit să se înscrie în acest sezon afectat de pandemie, au fost alcătuite 8 serii, având în componență între 4 și 6 echipe. Meciurile se vor disputa în format turneu, primele turnee fiind programate în perioada 13-17 ianuarie, în cinci săli stabilite de forul naţional de specialitate, pentru fiecare serie în parte.
În cadrul competiţiei este înscrisă şi o reprezentantă prahoveană, anume echipa Clubului Sportiv Şcolar Ploieşti, care a fost repartizată în Seria C. Alături de echipa ploieşteană, în serie se mai regăsesc formaţiile CSŞ Slobozia, CSŞ 2 Bucureşti şi CSM Bucureşti.
Primul turneu din Seria C este programat în perioada 15-17 ianuarie, la Sala Sporturilor „Romeo Iamandi” din Buzău. Conform programului anunţat de Federaţia Română de Handbal, CSŞ Ploieşti urmează să debuteze în compania formaţiei CSM Bucureşti, după care, în ziua a doua a turneului, se va confrunta cu CSŞ 2 Bucureşti, pentru a încheia, pe 17 ianuarie, cu duelul contra grupării CSŞ Slobozia. Orele de disputare încă nu au fost stabilite.
În celelalte serii au fost repartizate următoarele echipe:
Seria A: LPS Iași, LPS Roman, LPS Piatra Neamț, CSO Buhuși.
Seria B: CSŞ Bacău, CSŞ Galați, CSM Galați, LPS Focșani.
Seria D: CT Media București, LPS Pitești, Rapid București, Unirea Dobroești, CSU Știința București.
Seria F: CSŞ Dinamo Brașov, CSŞ Făgăraș, CSŞ Odorhei, CSM Corona Brașov, Sepsi SIC Sf. Gheorghe.
Seria E: Gr.Șc. Energetic Rm. Vâlcea, CSŞ Mediaș, LPS Slatina, Chimia Rm. Vâlcea, LPS Sebeș.
Seria G: LPS Banatul Timișoara, CSŞ Drobeta Tr. Severin, CSŞ Craiova, LT Traian Vuia Reșița, HC Jimbolia.
Seria H: CSŞ 2 Baia Mare, LPS Bistrița, Arena Tg. Mureș, CSŞ Viitorul Cluj, Marta Baia Mare, Tonic 2012 Oradea.
Primele turnee din Seriile A şi B sunt programate, între 15 şi 17 ianuarie, în Sala LPS „Iolanda Balaș Soter” din Buzău.
Meciurile turneelor din Seriile E şi G vor fi găzduite de sala Colegiului Energetic din Râmnicu Vâlcea, între 13 şi 17 ianuarie, iar cele din Seriile D şi F vor avea loc tot la Vâlcea, în aceeaşi perioadă, dar în Sala Sporturilor „Traian”.
Partidele din Seria H se vor disputa în sala Școlii Gimnaziale „Vasile Alecsandri” din Baia Mare, între 13 şi 17 ianuarie.