F. T.

În contextul ceremoniei religioase care se desfăşoară, astăzi, la Mănăstirea Ghighiu, cu prilejul sărbătoririi Botezului Domnului, Gruparea de Jandarmi Mobilă „Matei Basarab” Ploiești anunţă că angajaţi ai instituţiei vor supraveghea atât asigurarea respectării normelor de protecție sanitară, cât și a măsurilor de ordine publică de către toți participanții la acest eveniment.
Potrivit unui comunicat de presă al instituţiei, „a fost stabilit traseul de afluire (deplasare – n.n.) către aghiasmatar, pe aleea din jurul bisericii, defluirea (ieşirea – n.n.) realizându-se pe un culoar special amenajat pentru a respecta regulile de distanțare fizică. De această dată, ținând cont de restricțiile impuse de pandemia COVID-19, apa sfințită va fi distribuită în recipiente personale aduse de către fiecare enoriaș în parte.
Ca excepție, în lipsa acestora, personalul mănăstirii va acorda recipiente pelerinilor care nu au în ce să pună apa sfinţită”.
De asemenea, pentru prevenirea oricăror incidente nedorite, reprezentanţii Grupărării Mobile de Jandarmi sfătuiesc participanții la eveniment să respecte următoarele reguli: purtarea măştii de protecție, astfel încât să fie acoperite gura și nasul; păstrarea distanţei de minimum doi metri față de ceilalți participanți; respectarea indicaţiile forţelor de ordine; evitarea implicării în conflicte de orice natură; adoptarea unui comportament civilizat şi respectuos faţă de ceilalţi participanţi etc.