Luni seară, la Valencia, în Spania, reprezentativa masculină de baschet a României a evoluat în ultimul meci al turneului organizat în Peninsula Iberică, întâlnind chiar selecționata țării gazdă. Cu un ploieștean în primul 5, Bogdan Popa, echipa tricoloră nu a putut face, însă, față unei formații care urmărea să se revanșeze pentru înfrângerea din meciul anterior, cu Israel, Spania desprinzându-se din start, pentru a se impune cu scorul de 94-41.
Bogdan Popa a evoluat 27 de minute, marcând 5 puncte, reușind, totodată, șase recuperări (3 ofensive).
Luca Tohătan a fost cel mai bun marcator al României, cu 13 puncte, iar Rareș Uță a încheiat cu 8 puncte și 4 recuperări.
De la spanioli, Dario Brizuela a fost cel mai bun marcator, cu 17 puncte și 5 pase decisive. Tyson Perez a încheiat cu 12 puncte și 9 recuperări, iar Jonathan Barreiro a înregistrat un double-double, cu 11 puncte și 11 recuperări.
Pentru România a reprezentat a patra înfrângere din tot atâtea meciuri disputate, ocupând ultima poziție a clasamentului Grupei A. În fruntea ierarhiei se află Israel (4 victorii, nicio înfrângere), echipă urmată de Polonia și Spania (ambele cu câte 2 victorii și 2 înfrângeri).
În ultima etapă a grupei, programată în perioada 19-21 februarie 2021, România urmează să întâlnească Israel și Polonia.