În pofida dificultăților cauzate de pandemie și fără susținere din partea autorităților locale, Clubul Sportiv Petro-Energia Câmpina și-a continuat activitatea, anul acesta obținând noi performanțe la nivel național.
De altfel, clubul condus de antrenorul Mihai Pascu a confirmat capacitatea de formator și lansator de noi generații de talente pentru sportul național și internațional, din 2010 până în prezent.
De-a lungul anilor s-au remarcat atleta Oana Gheorghe – de 10 ori campioană a României și participantă la Jocurile Olimpice de Tineret, Florian George Nicolae – multiplu medaliat la atletism, prezent cu rezultate foarte bune la nivel internațional cu echipa de bob a României, Lucia Oprea – multiplă campioană națională, componentă a lotului României de atletism, Mădălina Vlad – triplă campioană națională la atletism, apoi componentă a echipei României de bob.
Anul 2020 a adus în prim-plan alți performeri de la clubul din Câmpina. Cel mai valoros sportiv al ACS Petro-Energia Câmpina a fost desemnată atleta Sara Mincof, dublă campioană a României, la probele de aruncare a discului și aruncare a greutății, la copii 2.
Ceilalți sportivi remarcați de la Petro-Energia în 2020 au fost:
– Alexandra Necula, fostă campioană a României la atletism, s-a menținut în topul național.
– Cristian Nechifor, fost campion la triatlon, deține cea mai buna performanță la sprint copii 3.
– Andreea Stroilescu, finalistă la Campionatul Național de Atletism, la categoria juniorilor 3.
– Nicoleta Pătru, finalistă la Campionatul Național de Atletism de juniori 3, proba de aruncare a greutății.
– Vlad Tudorache, atlet și, în paralel, activează ca fotbalist la juniori, la Astra.
– Mihai Pascu, recordmen al României la atletism masters, cu multe titluri de Campion Balcanic.
– Daniela Tudorache, triplă vicecampioană naționala la atletism masters, sprint și sărituri.
De asemenea, în 2020 s-a remarcat și fostul atlet al clubului din Câmpina, Mattew Denis Piciu, dar la ciclism, disciplină sportivă la care participă pentru CS Petrolul Ploiești, fiind component al lotului național. De altfel, un alt atlet de la Petro-Energia, Daniel Baba, participă acum pentru CS Petrolul, la ciclism.
Ar fi de menționat că, în cadrul Clubului Sportiv Petro-Energia, colectivul de conducere, prin președintele Mihai Pascu, vicepreședintele Emanuel Necula și Daniela Tudorache, secretar, și cu antrenorii Mihail Pascu și Adrian Onea fac mari eforturi pentru asigurarea unor condiții acceptabile pentru desfășurarea activității, neavând un spațiu corespunzător, și pentru participarea la competiții naționale.
În afară de sportivii menționați, clubul prahovean mai are în cadrul grupelor atleți de perspectivă, precum Ingrid Ghica, Ana Tudorache, Anastasia și Antonia Rotaru, Loredana Grozea, Ana Vișoiu, lrina Talanga, Karina Chirca, Teo Dumitru, sportivi selecționați de la școlile din Câmpina și din localitățile Telega, Brebu, Cornu, Scorțeni, Florești, Măgureni, Bănești.
După cum ne-a precizat președintele clubului din Câmpina, Mihai Pascu, performanțele sportivilor nu ar fi putut fi realizate fără sprijinul lui Emilian Necula, viceprimar al orașului Breaza, C. Ene, Gh.Graure, B. Manea, l. Burloiu, L. Samoilă, Conpet, Confind, Șc. Gen. Florești, Șc. Gen. Telega.