V. Stoica

Graba de a se lăuda cu depunerea de noi proiecte de finanțare conduce la situații penibile pentru noua conducere a Consiliului Județean Prahova, în speță pentru Iulian Dumitrescu.
Ieri, a convocat de urgență consilierii județeni, într-o ședință de îndată, pentru a revoca două hotărâri aprobate cu doar 10 zile în urmă, mai precis pe 27 noiembrie. Ambele hotărâri supuse revocării vizau un proiect de infrastructură rutieră, din care lipseau informații esențiale pentru depunerea documentației la ADR Sud Muntenia, pentru solicitarea finanțării.
De altfel, chiar în proiectele supuse ieri aprobării se arată de ce este nevoie de revocare: “Necesitatea revocării Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 163/27.11.2020 şi a Hotărârii Consiliului Județean Prahova nr. 164/27.11.2020 a apărut din nevoia extinderii traseului de drum judeţean invocat în cele două hotărâri anterior amintite, pentru a putea facilita accesul utilizatorilor traseului pe Valea Prahovei (DN 1), până în oraşul Azuga. Totodată, este necesară revocarea acestor hotărâri şi datorită necesităţii asigurării acurateţei şi corelării informaţiilor cuprinse atât în Fişa de proiect de investiţie, cât şi în anexele aferente acesteia, documente care trebuie depuse către ADR Sud Muntenia. Ţinând cont de argumentele prezentate, consider necesar şi oportun proiectul de hotărâre privind revocarea Hotărârii Consiliului Judeţean Prahova nr. 163/27.11.2020 şi a Hotărârii Consiliului Județean Prahova nr. 164/27.11.2020”.
De precizat că anexele hotărârii supuse revocării au fost semnate de noul director executiv al Direcției Proiecte cu Finanțare Externă, Anna Maria Vasile, unul dintre “transferurile de iarnă” făcute de Iulian Dumitrescu, de la București la Consiliul Județean Prahova, chiar înainte de restructurarea aparatului propriu al instituției prahovene.

P.S.: De urgentă ce era, şedinţa de ieri a fost amânată, pe ultima sută de metri, pentru o dată ulterioară.