V. S.

Capela Dumitru V. Hernia, imobil situat pe strada Parcului din municipiul Câmpina, a intrat în Lista monumentelor istorice din România, grupa A, ordinul ministrului Culturii fiind publicat luni, 14 decembrie, în Monitorul Oficial al României.
Clădirea este renumită pentru îmbinarea stilurilor baroc și neoclasic, însă a ajuns într-o stare de degradare accentuată, fiind aproape o ruină în prezent.
Boierul Dumitru V. Hernea, originar din Banat, stabilit la final de secol XIX la Câmpina, a lăsat în urma sa, printre alte imobile, și una dintre cele mai impunătoare capele din România.
În anul 2019, Consiliul Local Câmpina a alocat fonduri pentru întocmirea studiului istoric arhitectural și a fișei analitice de inventariere pentru Capela Dumitru V. Hernia, astfel încât aceasta să fie clasată monument istoric și să poată fi accesate fonduri europene pentru ca imobilul să fie reabilitat.
La începutul acestui an, Primăria Câmpina a primit aviz favorabil din partea Comisiei Naționale a Monumentelor Istorice.

Sursa foto: crestinortodox.ro