N.D.

Începând din luna în curs și până în noiembrie 2022, Biblioteca Județeană ”Nicolae Iorga” din Ploiești va pune în aplicare, în parteneriat cu alte instituții de cultură similiare din Prahova, un proiect european care este mai mult decât binevenit în aceste vremuri în care pandemia a schimbat cursul vieții cotidiene pe toate planurile.
Este vorba despre proiectului de mobilitate „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life”, finanțat în cadrul programului Erasmus+ al Uniunii Europene, valoarea grantului aprobat fiind de 52.145 de euro. În calitate de inițiator al proiectului, Biblioteca Județeană „Nicolae Iorga” Ploiești are calitatea de lider de consorțiu, parteneri fiind 11 biblioteci publice din județul Prahova, respectiv bibliotecile comunale din Bertea, Cornu, Izvoarele, Măneciu, Măgureni, Păulești, Sângeru, Slănic, Șirna, Valea Călugărească, Valea Doftanei-Teșila, reprezentate de primăriile acestora. Unite într-un consorțiu, cele 12 biblioteci menționate vor aduce îmbunătățiri în strategia de dezvoltare instituțională și vor dezvolta capacitatea operațională a bibliotecarilor de a lucra la standarde europene.
Așa cum au menționat reprezentanții Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești, modelele de bune practici, care vor fi preluate și adaptate de 15 bibliotecari prin intermediul a patru mobilități, vor avea ca rezultat dobândirea de cunoștințe, de abilități și competențe necesare în lucrul cu publicul adult pe probleme de sănătate.
Concret, în fiecare dintre bibliotecile menționate mai sus vor avea loc ateliere, întâlniri cu invitați din domeniul sănătății, dar și alte evenimente, organizate cu scopul de a gestiona probleme comune de sănătate, de a face față experiențelor dificile întâlnite pe parcursul vieții. ”Prin biblioterapie sau întâlniri cu membri ai familiilor monoparentale trecuți prin experințe cu impact negativ, proiectul își propune să contribuie la îmbunătățirea calității vieții adulților și persoanelor în vârstă din comunitățile deservite. Astfel, proiectul „Împreună pentru o viață mai bună / Together for a better life” continuă misiunea bibliotecii de a dezvolta și oferi comunității prahovene servicii noi pentru publicul adult 50+ și vârstnici, diversificate, adaptate cerințelor actuale și să fie centru comunitar ce susține informarea, educarea și sprijinul membrilor comunității deservite”, au mai menționat reprezentanții Bibliotecii Județene ”Nicolae Iorga” Ploiești.