Update:  Poliţia prahoveană a anunţat că  „a fost  depistat  şi  şoferul autoturismului,  iar la testarea cu aparatul etilotest rezultatul a fost negativ. Acesta a fost sancționat contravențional pentru 4 abateri la regimul rutier, fiindu-i reținut  și permisul de conducere.
În cauză, se efectează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de ultraj, de către  Parchetul  de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte”.

 

F.T.
În noaptea de vineri spre sâmbătă, în jurul orei 23, 30, un echipaj de poliție din Vălenii de Munte a fost sesizat că un conducător auto, posibil sub influenţa aloolului, se deplasează pe direcția Ploiești – Vălenii de Munte, reprezentând un pericol pentru traficul rutier.
S-a încercat oprirea maşinii, însă, potrivit unui comunicat de presă al IPJ Prahova, „întrucât conducătorul autoturismului nu a oprit la semnalul polițistului rutier ( la ieşirea din Vălenii de Munte – n.n.), s-a început urmărirea autoturismului(…)”.
Reprezentanţii IPJ Prahova mai precizează faptul că, la intrarea în localitatea Poiana Copăceni ( comuna Gura Vitioarei), maşina condusă de către şoferul urmărit a intrat în coliziune cu un cap de pod, iar din autoturism au coborât, inițial, cinci persoane, apoi un bărbat în vârstă de 23 de ani, aceasta din urmă ameninţându-l cu un obiect ascuţit – înţepător, cel mai probabil cuţit, pe primul polițist ajuns la autoturismul urmărit.
„Întrucât după somarea verbală a poliţistului, bărbatul nu s-a conformat (continuându-şi ameninţările -n.n.) omul legii a executat somație legală și patru focuri de avertisment în plan vertical, dar urmăritul a continuat să îl ameninţé.
A fost executat foc în direcția membrelor inferioare, bărbatul fiind rănit la picioare.
(…) Patru dintre cei cinci bărbați coborâți inițial din autoturismul urmărit au fost imobilizați, iar la acest moment (noaptea de vineri spre sâmbătă-n.n.) este căutat în zonă conducătorul autoturismului.
La fața locului s-a deplasat și o ambulanță care a acordat îngrijiri medicale bărbatului (împuşcat în picioare -n.n.) , acesta fiind transportat la spital.
Se efectuează cercetări, fiind informat și un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Vălenii de Munte” (comunicat IPJ Prahova).