Petre Apostol

Micuțul „Nadal de România”, Eric Maximmilian Niță, de la clubul din Păulești S&F Tennis, a bifat o nouă performanţă remarcabilă, reușind să câștige Selecția Națională U11. Întrecerea a fost organizată de Federația Română de Tenis la Centrul Național din București şi a adunat la start cei mai buni juniori ai țării noastre la această categorie de vârstă. Evenimentul a contat pentru formarea lotului național al României în vederea participării la competiția European Nations Challenge, programată în ianuarie 2021, un fel de Cupa Davis pentru copii.
Deşi, în grupa A preliminară, Eric Niţă a ocupat locul secund, pierzând un meci (în super-tiebreak), dintre cele trei disputate, în duelul cu Laurenţiu Badea (CS Major Bucureşti), scor 7-5, 2-6, 8-10, tânărul sportiv prahovean s-a revanşat în faza eliminatorie, cea care contează cu adevărat. Eric l-a învins, categoric, pe câştigătorul grupei B, Vlad Sandu, scor 6-0, 6-2, pentru ca în finală să se impună, tot în minimum de seturi, scor 6-4, 6-1, în duelul revanşă cu Laurenţiu Badea.
Astfel, Eric Niţă a ocupat locul întâi, reconfirmându-şi statutul de lider naţional al acestei categorii de vârstă, urmând să reprezinte România la competiţia europeană pe naţiuni, alături de Badea şi de Sandu, cel mai probabil.
Tatăl său, care se ocupă şi de pregătirea micuţului „Nadal de România”, Ștefan Niţă, ne-a declarat: „În spatele acestor rezultate există o echipă puternică și unită, de aceea doresc să le mulțumesc domnului Robert Munteanu, care este preparatorul fizic al lui Eric şi care se ocupă extraordinar de acesta, şi reprezentanţilor Şcolii „Grigore Moisil” Ploieşti, domnei director Anda Marcu și corpului profesoral al clasei a V-a D (clasa cu profil vocațional sportiv/ tenis de câmp). Este, însă, necesară din ce în ce mai mult susținerea Consiliului Județean Ploiești, a Primăriei Ploiești, instituții la care facem apel să ţină cont de aceste rezultate unice în județul nostru”.