La sediul Federației Române de Fotbal s-a desfășurat, ieri, tragerea la sorți a partidelor contând pentru „16”-imile de finală ale Cupei României. FC Petrolul Ploiești va evolua, în această fază a competiției, pe terenul formației de eșalon trei Ceahlăul Piatra Neamț!
Făcând parte din prima urnă valorică, ca urmare a faptului că, în stagiunea precedentă, a atins sferturile de finală ale competiției, Petrolul a evitat, la tragerea la sorți, formațiile din primele două eșaloane prezente în urna a doua! Astfel, „lupii” vor avea ca adversară o reprezentantă a Ligii 3, ACSM Ceahlăul Piatra Neamț, partida urmând să se dispute, conform regulamentului competițiie, pe terenul formației moldave.
Continuatoare a grupării care, după anii `90, a evoluat multă vreme pe scena primului eșalon, și care s-a desființat în 2015, Ceahlăul evoluează, acum, în Seria I a celui de-al treilea eșalon, ocupând locul șase, după nouă etape. Nemțenii, antrenați de către Gabriel Rădulescu, au bifat patru victorii, o remiză și trei înfrângeri în campionat, iar în această fază a Cupei României au ajuns după ce le-au eliminat pe CSM Bacău (4-0), Aerostar Bacău (3-0) și ACS Șomuz Fălticeni (4-0).
Partidele din această fază a competiției se vor disputa pe data de 28 noiembrie, de la ora 13.30, cu excepția jocurilor televizate, programul acestora urmând să fie stabilit și comunicat în perioada următoare.
Meciurile din 16-imile Cupei României
Farul – Academica Clinceni
Dinamo – Viitorul
Turris- Sepsi
Gloria Buzău – FCSB
Hușana Huși – U Cluj
Chindia – Hermannstadt
Poli Iași – CFR Cluj
FC Voluntari – Gaz Metan Mediaș
Ceahlăul – Petrolul
Chiajna – FC Botoșani
Ripensia – Astra
Progresul Spartac – CS Universitatea Craiova
Viitorul Pandurii Tg. Jiu – FC Argeș
CS Sânmartin – Dunărea Călărași
FC U Craiova 1948 – ASU Poli Timișoara
Csikszereda Miercurea Ciuc – UTA Arad