Naționala masculină de handbal a României a debutat cu o înfrângere (30-33) pe terenul principalei favorite din grupa 8 a preliminariilor pentru EURO 2022, Suedia, din lotul tricolor făcând parte și jucătorul ploieștean Ionuț Iancu, pe postul de portar. Handbaliștii români au plătit tribut unei evoluții foarte slabe în prima parte a jocului, pe care gazdele au încheiat-o cu 8 goluri avans (20-12).
Probabil și pe fondul relaxării gazdelor, tricolorii au revenit în a doua jumătate a partidei, pe care au câștigat-o cu 18-13, dar insuficient pentru a pune în pericol succesul Suediei.
Antrenorul Rareș Fortuneanu a început cu Popescu în poartă, Fenici la coordonare, Racoțea și Sadoveac – interi, Szasz – pivot, Negru și Bujor – extreme, pe faza de apărare fiind folosiți Fotache și Dumitriu.
În partea secundă, Ionuț Iancu a avut câteva intervenții importante, grație cărora echipa României a putut să se apropie de gazde, prin golurile reușite de Dumitriu și Csepreghi, scor 24-27, în minutul 48.
În ultimele 5 minute, Rareș Fortuneanu a decis să atace în 7 contra 6, schimbând și sistemul defensiv în 4+2 în încercarea de a produce surpriza, dar o eliminare a lui Fotache în minutul 58 a zădărnicit eforturile handbaliștilor români, care au pierdut în cele din urmă cu 30-33.
Pentru tricolori urmează partida cu Muntenegru (care a învins, miercuri, pe Kosovo, cu 32-25), duminică, la Baia Mare.
SUEDIA – ROMÂNIA 33-30 (20-12)
Suedia: Aggefors, Johannesson – Wanne 9, Pellas 5, Lagergren 5, Gottfridsson 4, Darj 3, Pettersson 3, Jeppsson 2, Carlsbogard 1, Persson 1, Claar, Jonsson, Nilsson, Chrintz, Lindskog.
Antrenor: Glen Solberg.
România: Popescu, Iancu – Dumitriu 6, Căbuț 4, Negru 4, Ghiță 4, Bujor 4, Csepreghi 3, Sadoveac 3, Szasz 1, Racoțea 1, Fenici, Fotache.
Antrenor: Rareș Fortuneanu.