F.T.

Alăturându-se iniţiativei autorităţilor de aplicare a legii din alte 18 state europene, precum şi a Europol, Poliţia Română a lansat o campanie care vizează prinderea persoanelor care au comis infracţiuni de natură sexuală.
„Pentru a aduce agresorii sexuali în atenția publicului, a fost lansată o campanie de informare, în 19 state europene, prin care oamenilor li se cere sprijinul în scopul depistării unora dintre cele mai periculoase persoane, căutate pentru săvârșirea de infracțiuni de natură sexuală. 19 persoane urmărite – câte una din fiecare stat, suspectate de comiterea unor infracțiuni de natură sexuală sau condamnate pentru astfel de fapte – au fost alese să apară, timp de mai multe săptămâni, pe site-ul european al urmăriților most wanted – https://www.eumostwanted.eu”, se precizează într-un comunicat de presă al instituţiei.
„Nu este timp de pierdut, ajutați-ne să prindem aceste persoane urmărite! Dacă recunoașteți vreuna dintre persoanele căutate sau aveți date despre ea și le furnizați poliției, veți contribui la o Europă mai sigură. Informațiile pot fi transmise și în mod anonim, prin intermediul site-ului www.eumostwanted.eu, iar Europol le va pune la dispoziția autorităților din țările respective (comunicat Poliţia Română).
Ca argument al eficienţei demersului, instituţia mai aminteşte că „în urma campaniilor desfășurate anterior, informațiile primite de la cetățeni au fost extrem de valoroase: de la lansarea, în anul 2016, a proiectului www.eumostwanted.eu, 91 de persoane urmărite de diferite state, care apăreau pe site, au fost arestate”.