George Marin

Sala clubului bucureștean Olimpia va găzdui, începând de astăzi, amânatele Campionate naționale ale fetelor, la toate categoriile de vârstă: cadete, junioare, tineret și senioare. Chiar dacă toate categoriile sunt trimise la luptă în același timp, pe același ring, marea întrebare este referitoare la numărul total de competitoare care se vor afla pe listele de concurs din motivele cunoscute: testele Covid, care trebuie să fie negative, desigur, dar efectuate cu cel mult 72 de ore înainte de prima zi a turneului, numărul mic de sportive din țară, diminuat și de actuala pandemie, lipsa de fonduri a cluburilor. Și încă multe altele.
Boxul feminin prahovean contribuie cu opt participante, șapte de la CSM Ploiești și una de la CS Petrolul Ploiești, toate cu șanse bune la dobândirea titlului de campioană la categoriile lor.
Reprezentând CSM Ploiești, antrenorul emerit Titi Tudor, zis „Prosop”, va prezenta următoarele tinere pugiliste: Ioana Florentina Ivănoiu (cadete, categoria 48 de kilograme), Ioana Alexandra Voicu (cadete, categoria 50 de kilograme), Geanina Maria Bănică (cadete, categoria 54 de kilograme), Iarina Ibănescu (junioare, categoria 46 de kilograme), Denisa Mihaela Șoptereanu (junioare, categoria 52 de kilograme), Isabela Pîrvu (junioare, categoria 60 de kilograme) și Lidia Botică (junioare, categoria plus 80 de kilograme). De menționat că Isabela Pîrvu și Lidia Botică vor lupta pentru a-și păstra titlurile de campion cucerite anul trecut, iar Geanina Bănică va încerca să schimbe „argintul” de anul trecut pe titlul de campioană.
CS Petrolul Ploiești va avea o singură reprezentantă: Luciana Petrache (cadeți, categoria 43 de kilograme), învingătoare în Cupa României, disputată la început de martie, la Buzău și principală pretendentă la titlul de campioană a categoriei. Luciana va fi asistată la ring de antrenorul emerit Leontin Sanduț.
Așteptăm cu sufletul la gură ca fetele noastre să treacă mai întâi de primul adversar, aflat lângă treptele ringului: testul Covid!
O altă importantă acțiune a Federației de box este convocarea Adunării Generale pentru joi, 5 noiembrie. Tare suntem curioși ce se va mai decide…