Ieri au fost raportaţi 20 de minori infectaţi!

 

Violeta Stoica

După ziua de sâmbătă, când au fost înregistrate “doar” 75 de persoane diagnosticate cu noul coronavirus pe raza județului Prahova, ieri, s-a depășit din nou cifra de 100.
Grav este că din cei 121 de prahoveni raportați ieri ca fiind diagnosticați cu Covid-19, foarte mulți minori (20) au ieșit pozitivi în urma testărilor. S-a menținut crescută și incidența îmbolnăvirilor la persoanele active, respectiv a celor cu vârsta cuprinsă între 30 și 60 de ani – în 71 de cazuri din numărul total de ieri.
La cele 121 de cazuri noi raportate ieri, doar 64 de teste pentru depistarea persoanelor infectate cu SARS Cov-2 au fost efectuate, potrivit datelor oficiale, de sâmbătă până duminică, în județul Prahova.
Sâmbătă, numărul de teste realizat în județ, de la începutul epidemiei și până la momentul raportării oficiale din prima zi de weekend, a fost de 34879, în această cifră nefiind incluse și testele efectuate la cerere, conform centralizării DSP Prahova. Duminică, pe de altă parte, situația nu a suferit schimbări majore, pentru că tot datele oficiale au arătat că ieri numărul testelor ajunsese doar la… 34.943!
În condițiile în care ieri a fost raportat un număr de 121 de persoane nou confirmate cu SARS-CoV-2, pe raza județului Prahova, rezultă că mai puțin de jumătate dintre teste au fost realizate în sistemul sanitar de stat, restul provenind de la firmele private care efectuează la cerere aceste testări pentru noul coronavirus!
Ieri era în creștere din numărul paturilor ocupate de pacienții diagnosticați cu noul coronavirus, din totalul de 412 locuri, 373 erau ocupate, iar la Terapie Intensivă nu a fost raportat niciun loc liber pentru pacienții infectați cu SARS-CoV-2.
Tot ieri, incidența cumulată a cazurilor active (din ultimele 14 zile) din Prahova ajunsese la 1,74 la mia de locuitori.