Petre Apostol

Foto: Radu Cristi

Sâmbătă, pe o vreme nu foarte prielnică pentru ciclism, specifică toamnei, a avut loc ultima cursă din cadrul circuitului național Road Grand Tour, organizat de Asociația Județeană de Ciclism Prahova și inițiat de fostul campion al României – Alexandru Ciocan. Intitulat Drumul Vinului, concursul s-a derulat în zona viticolă a județului Prahova, cu sosirea pe cățărarea de la Seciu, pe care rutierii au avut-o de trecut de cel mult cinci ori, în funcție de categoria la care au participat.
Având în vedere situația actuală cu privire la pandemia de Covid-19, întrecerea s-a desfășurat cu anumite restricții impuse de autorități, inclusiv numărul concurenților fiind limitat la aproximativ 250 de sportivi. Deși organizarea unei competiții sportive în asemenea vremuri este mult mai complicată, evenimentul s-a desfășurat în parametri optimi.
După 3 ore, 6 minute și 34,9 secunde, la tura lungă (110 km), prahoveanul Valentin Vasiloiu a trecut primul linia de sosire. Ciclistul format la CS Petrolul Ploiești, de antrenorul Constantin Ciocan, în prezent component al echipei Torpedo CarCover EG Cycling Team Zărnești, a încheiat, astfel, cu o victorie un sezon mai puțin reușit, reprezentând o motivație pentru anul viitor.
Vasiloiu a plecat în evadare încă din prima parte a cursei, alături de bulgarul Teodor Rusev, precum și de amatorii Andrei Amăriuței, de la Ploiești Cycling, și Ionuț Roman (Piciu Team). După ce Amăriuție a încercat fără succes să se desprindă, iar, mai apoi, Rusev a pierdut puțin contactul cu liderii, Vasiloiu s-a desprins la penultima trecere pe Seciu și nu a mai fost prins din urmă, obținând victoria. Rusev a revenit în ultimul tur, dar doar pentru a trece al doilea linia de sosire, cu o întârziere de 14 secunde față de „eroul” local.
Ionuț Roman a sosit al treilea, însă primul la amatori și la categoria 19-29 ani, în vreme ce Andrei Amăriuției, al doilea la amatori, a câștigat categoria 30-39 ani.
La tura scurtă (63 km), victoria la general și-au disputat-o doi sportivi de la Ploiești Cycling, Claudiu Cismaru impunându-se în fața antrenorului său, Marian Frunzeanu, după o oră, 49 de minute și 9 secunde. Cismaru a câștigat, de asemenea, și la categoria băieți U18, iar fostul campion național Frunzeanu și-a adjudecat prima poziție la categoria 30-39 ani.
De asemenea, la feminin, Natalia Mănescu, de la CS Petrolul Ploiești, a încheiat pe locul al treilea la general și pe a doua poziție la categoria sa de vârstă (U18), în urma lui Alice Perjoiu (câștigătoare și la general), în vreme ce pe al treilea loc la junioare s-a situat Diana Pospai, de la Ploiești Cycling.