CSU Cluj-Napoca – Activ Prahova Ploiești 19-24 (12-14)

Echipa feminină de handbal Activ Prahova Ploieşti a reuşit, ieri, în cel de-al treilea meci de la turneul organizat la Sfântu Gheorghe şi al patrulea din actuala ediţie a campionatului, primul succes din Liga Florilor. Echipa nou-promovată antrenată de Florin Ciupitu şi Nicolae Nimu s-a mobilizat perfect pentru meciul cu CSU Cluj-Napoca, după trei confruntări la rând cu formaţii de top din campionat.
Debutul de meci a aparţinut clujencelor, care au condus cu 3-1, în minutul 6. Dar, echipa prahoveană a întors rezultatul, cu un parţial de 5-1, prin golurile marcate de Beşleagă, Florea şi Lăscăteu. De la 7-6, Ioana Paraschiv, intrată în locul lui Inculeţ între buturi, a securizat poarta, având trei intervenţii reuşite, dintre care şi una de la 7 metri. Astfel, Activ a reuşit să se desprindă la trei lungimi, scor 9-6 (min. 26), menţinându-se în avantaj şi la pauză, scor 14-12.
În partea secundă, CSU Cluj a redus handicapul la un singur gol, însă apărarea sigură, mobilă, şi cu Paraschiv într-o formă bună în poartă au făcut ca echipa ploieşteană să oprească avântul ardelencelor. În plan ofensiv, Beşleagă, Vârtic şi Bucă au găsit soluţiile pentru a marca şi a duce echipa ploieşteană la cinci lungimi în faţă, scor 19-14 (min. 52). Apoi, chiar dacă, pe final, au mai redus din handicap, „bufniţele” au arătat că ştiu să gestioneze ecartul creat şi au obţinut o primă victorie pe cea mai înaltă scenă a handbalului românesc, câştigând cu scorul de 24-19.
„Mă simt eliberat după această victorie, deoarece aveam o mare presiune, pentru că eram priviţi ca şi cum am fi promovat pe nedrept. Acum am confirmat că avem dreptul de a fi aici, având aceeaşi echipă pe care am alcătuit-o pentru a ne lupta la barajul de promovare”, ne-a declarat antrenorul principal Florin Ciupitu, după primul său succes ca antrenor în Liga Florilor. Tot acesta a mai menţionat: „Diferenţa a fost realizată de o mare determinare a fetelor, dar şi de o pregătire fizică foarte bună. Deoarece noi am început antrenamentele mai devreme, pentru că ne pregăteam pentru un posibil turneu de baraj, care, însă, nu s-a mai desfăşurat. Dar, acest lucru le-a ajutat pe fetele care au lipsit aproape două săptămâni de la antrenamente înainte de turneu să reintre rapid în formă şi să atingă un nivel bun. Am pregătit acest meci în mod special, l-am tratat ca pe o finală. Am odihnit jucătoarele importante în meciurile anterioare, în care oricum nu aveam mari speranţe, luptându-ne cu echipe de mare valoare. Trebuie să remarc jocul formidabil al Ioanei Paraschiv, deşi nu are experienţă la acest nivel, dar şi evoluţia Roxanei Beşleagă. A fost o zi în care ne-a ieşit totul foarte bine, de la început până la final. Acum, încercăm să ne revenim rapid şi să abordăm cu inteligenţă meciul cu Craiova. Iar la moralul pe care îl au fetele după această victorie, sunt sigur că vom reuşi un joc bun”.
Pentru Activ, în ultima etapă de la turneul desfăşurat la Sfântu Gheorghe, urmează confruntarea cu SCM Craiova, programată mâine, de la ora 11.00.
Cele două echipe au evoluat în următoarea formulă:
Cluj: Țăgean, Ion, M. Dumanska – Vizuete 6, Dumitrașcu 5, Necula 2, Lazăr 2, Bărbos 2, Masna 1, F. Ilie 1, Șelever. Antrenor: Alexandru Curescu.
Ploiești: Inculeț, Paraschiv, A. Popescu – Beșleagă 9, Florea 5, Vartic 3, Bucă 3, I. Leuștean 2, Lăscăteu 1, Panaite 1, Mureș, V. Leuștean, F. Popescu, State, Șerban. Antrenori: Florin Ciupitu, Nicolae Nimu.
Arbitri: C. Constantin / D. Enache – Bucureşti.

Foto: Dan Potor