V.Stoica

Se cunoaşte faptul că una dintre cauzele principale ale producerii accidentelor rutiere este consumul de alcool. Deşi riscul este extrem de mare, se pare că nimic nu îi oprește pe unii șoferi să conducă sub influența acoolului, unii dintre aceștia urcând la volan chiar dacă nu au niciun drept să o facă.
Sâmbătă seară, aproape de miezul nopții, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Vălenii de Munte au fost anunțați că un autovehicul este condus haotic pe DN 1A, respectiv pe contrasens, după cum a informat IPJ Prahova. Din verificările efectuate a reieșit faptul că la volanul autoturismului se afla un tânăr de 30 de ani, iar în urma testării cu aparatul etilotest rezultatul a fost de 1,10 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul s-a ales cu dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.
Tot în noaptea de 31 octombrie spre 1 noiembrie, polițiștii din cadrul Secţiei de Poliție Rurală Câmpina au oprit pe raza comunei Telega un autoturism ce se deplasa pe direcția Telega către Scorțeni. Din verificările efectuate a reieșit faptul că bărbatul nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Întrucât conducătorul auto emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest rezultatul fiind de 0,47 mg/l alcool pur în aerul expirat. Și acestuia i-a fost întocmit dosar penal atât pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere, cât și pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului.