De asemenea, două persoane au fost reţinute!

 

F. T.

Poliţiştii prahoveni au reţínut două persoane în urma percheziţiilor care au avut loc în ziua de luni, 9 noiembrie a.c., în Prahova şi în Ialomiţa, la producători de rachiuri. Totodată, potrivit reprezentanţilor IPJ Prahova, „în urma descinderilor, s-au ridicat aproape 4.700 de litri de băuturi spirtoase, înscrisuri, echipamente electronice, fiind indisponibilizată și suma de aproximativ 40.000 de lei. S-a mai stabilit, de asemenea, că prejudiciul cauzat ar fi de 55.000 de lei, reprezentând acciza datorată la bugetul de stat”.
Reamintim că, luni, poliţiştii prahoveni, împreună cu reprezentanţi ai Direcţiei Regionale Vamale şi ai ITM Prahova, au efectuat cinci percheziţii în Prahova şi alte două în Ialomiţa, la domiciliile unor persoane şi la sediile unor societăți comerciale, pentru extinderea documentării într-un dosar penal ce vizează comiterea infracţíunii de „producerea, deţinerea sau comercializarea în mod ilicit de produse accizabile”.
Potrivit anchetatorilor, „începând cu luna octombrie a.c., persoanele bănuite ar fi desfășurat activități directe de producere a rachiurilor de fructe, cu încălcarea normelor prevăzute de Codul Fiscal, care obligă la autorizarea ca antrepozit fiscal de către organele vamale competente și plata accizelor la bugetul general consolidat”.
Cercetările sunt continuate sub coordonarea unui procuror de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Mizil.