George Marin

Ringul instalat la Giurgiu a marcat primele succese pugilistice prahovene în noua „eră” de după îndelunga pauză pricinuită de lupta tuturor pentru stăvilirea actualei pandemii. Boxerii de la CSM Ploiești (asistați la colțul ringului de antrenorul emerit Titi Tudor „Prosop”) au avut altfel de luptă, în ring, acolo unde își doreau să fie încă de la începutul lunii martie, atunci când întreaga activitate sportivă a fost stopată.
Campionatul de Tineret al băieților a fost reluat de acolo de unde fusese întrerupt, de la faza semifinalelor. Mihai Drăgan nu a putut trece de această fază a semifinalelor, în schimb Marian Ghinoiu a reușit să cucerească laurii. În semifinală era calificat și Andrei Mirel Ghiță (CSM Ploiești), la categoria 75 de kilograme, dar el a abandonat activitatea competițională, așa că, neprezentându-se la ringul giurgiuvean, nu poate beneficia de acordarea medaliei de bronz.
La competiția rezervată boxerilor sub 22 de ani, cu o participare extrem de redusă din diverse cauze care țin de mai mulți factori, de la sportivi la federația Română de box, Răzvan Mihai a obținut locul secund.
La această competiție ar fi trebuit să participe și boxerul Gabriel Șchiopu (CS Petrolul Ploiești), dar elevul antrenorului emerit Ion Moroiță nu a avut adversar, ratându-se, nu din vina sportivului, posibilitatea obținerii unui titlu de campion care i-ar fi stat la îndemână. Nu s-a găsit niciunul în toată țara! Cum despre situația lui am scris în ediția noastră de vineri, 2 octombrie, nu mai revenim.
Din păcate, nu se pot furniza prea multe amănunte de la fața locului, reprezentanții presei trezindu-se, la intrarea în sală, că nu sunt admiși să urmărească disputele dacă nu au test Covid negativ. Asta fără ca vreun reprezentant din FR Box să facă anunțul cuvenit, așa cum procedează celelalte federații sportive. Deja nu mai avem ce să comentăm referitor la acest subiect.

Rezultate:
Tineret, categoria 49 de kilograme: Gheorghe Marian Ghinoiu b.p. Dragoș Andrei Stamin (SCM Craiova), în semifinală, și b.p. Husein Erson (Farul Constanța), în finală.
Tineret, categoria 60 de kilograme: Marian Cristian Drăgan p.p. Samuel Gabriel Roman (CSM SighetuMarmației), în semifinală.
Under 22, categoria 57 de kilograme: Florin Răzvan Mihai b.p. Andrei Teodor Udubașa (CS Dinamo București), în semifinală, și p.p. Valentin Daniel Velicu (CS Dinamo București), în finală.